Avertizare ANM de furtuni şi ploi torenţiale!

de | 30.08.2023 10:07 | Național, Importante, Lifestyle

  • Avertizare ANM de vreme rea!

Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu și cod galben de vreme rea valabile pentru aproape toată țara.

Codul galben este valabil în intervalul 30 august, ora 10:00 – 31 august, ora 02:00 când vom avea parte de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. 

Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină.

ANM mai anunță că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

anm

Foto: meteoromania.ro

Codul portocaliu este valabil astăzi, 30 august, de la ora 12:00 și până la ora 23:00.

În această perioadă vom avea parte de instabilitate atmosferică accentuată în nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și în Moldova.

Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină.

Meteorologii mai anunță faptul că în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

avertizare-meteo-anm

Totodată, o altă avertizare de cod galben, emisă ieri, 29 august, rămâne valabilă până astăzi, la ora 12:00.

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Protest spontan izbucnit la penitenciarul Poarta Albă: deținuții sunt nesupravegheați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole