Avertizare de caniculă în Argeș! Cod galben și portocaliu de disconfort termic ridicat

de | 06.07.2023 10:21 | Știri, Județean, Lifestyle

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, în urmă cu doar câteva momente, o avertizare de disconfort termic ridicat și caniculă în mai multe județe ale țării, printre care și Argeș.

Perioada pentru care este emisă avertizarea este pentru astăzi Joi (6 iulie), când disconfortul termic va fi ridicat în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade. Notă: Vineri (7 iulie) disconfortul termic va fi în continuare ridicat în regiunile sudice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

CODUL GALBEN își va face simțită prezența începând de azi, 6 iulie, ora 12, până mâine, 7 iulie, ora 10.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri în majoritatea zonelor, iar pe parcursul zilei de sâmbătă, aria acestora se va restrânge către regiunile sudice

De asemenea, CODUL PORTOCALIU va fi în perioada: 6 iulie, ora 14 – 7 iulie, ora 2 și sunt așteptate averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp.

Foto Impact.ro

Descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Este alertă! Un piteștean dispărut dintr-un centru de bătrâni!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole