AVOCATA INGRID ALEXANDRESCU A CONTESTAT LISTELE DEPUSE DE ȘOȘOACĂ PENTRU PARLAMENT

de | 23.10.2024 10:43 | Județean, Din ediția tipărită, Politic

  • Războiul anului în politica românească! Un thriller demn de DNA, cu avocați, judecători, sistem și masonerie
  • Fosta președintă a Tribunalului Argeș, Mariana Vârgă, candidează cu soțul pe listele SOS și o apără pe Șoșoacă de contestatari
  • Doi avocați argeșeni candidează pe locul 1 la Senat și Camera Deputaților pe listele SOS Argeș

Cine a ales denumirea de SOS pentru partidul Dianei Șoșoacă trebuie să fi avut premoniții pentru că nicicând un partid nu a fost mai aprig contestat de propriii săi membri. Șoșoacă fierbe, practic, în SOS propriu după ce Curtea Constituțională i-a invalidat candidatura la președinția României, iar acum foști președinți de filiale județene au contestat și listele depuse la Birourile Electorale. Astăzi, Tribunalul Argeș va judeca contestația depusă. Plângeri de o maximă gravitate se află și pe biroul procurorilor DNA și, cu toate acestea, în horă cu Diana Șoșoacă au intrat persoane cu o temeinică pregătire juridică. Astfel, pe locul 1 la Camera Deputaților pe lista SOS Argeș candidează avocatul Tudor Ionescu, noul președinte al filialei. De asemenea, pe locul 1 la Senat candidează avocatul Marian Fulga, ex-peremist şi ex-vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. Mariana Vârgă, fosta președintă a Tribunalului Argeș, fostă suveranistă a lui Dragnea, fostă membră AUR, fostă candidată la europarlamentare pe listele lui Dan Voiculescu, candidează locul pe locul 2 la Camera Deputațior, la București, iar soțul ei, Ion Vârgă, candidează locul 1 la Senat la Bacău, ambii din partea SOS. Mai mult, Mariana Vârgă este cea care o apără pe Șoșoacă de plângerile depuse împotriva listelor SOS pentru parlament. Despre toate acestea am discutat cu avocata Ingrid Alexandrescu, în interviul de mai jos.

”Am contestat lista pentru parlament inclusiv în județul Argeș”

  • Ați depus plângere la DNA împotriva Dianei Șoșoacă, alături de alți foști președinți de filiale ai SOS, pentru fals, uz de fals, mită electorală și spălare de bani. Acum contestați listele SOS pentru parlament. Care este motivul?

– După decizia Curții Constituționale, noi, foștii președinți ai organizațiilor județene, am contestat deciziile Birourilor Electorale Județene de validare a listelor SOS. O mare parte a contestațiilor a fost respinsă și ne aflăm în apel. Unele procese nu s-au soluționat, altele sunt în curs sau chiar urmează să li se acorde primul termen de judecată. Am contestat inclusiv în județul Argeș fiind nevoită să sun personal la Biroul Electoral Județean pentru a publica deciziile, pentru că nu erau afișate nici pe site, nici pe geam. Doresc să atrag atenția tuturor instanțelor de judecată la nivel național că SOS România nu are înregistrat la Autoritatea Electorală Permanentă și nu și-a actualizat situația privind noul sediu, care implică inclusiv modificarea Codului fiscal, așa cum era obligat conform încheierii din 2023 a Tribunalului București. Din punct de vedere legal, Birourile Electorale trebuiau să respingă listele de candidați depuse de SOS. Neactualizarea sediului și folosirea unui cont bancar cu date neactualizate de sediu și CIF constituie infracțiune.

  • Era doar o chestiune de formalitate, de ce n-a făcut-o?

– Vă pot spune ce mi-a răspuns personal la această întrebare, când i-am adresat-o, pe grupul de comunicare al partidului: mi-a spus că schimbarea sediului, respectiv, a Codului fiscal ar fi durat mult și nu putea intra în alegeri.

  • Decizia Tribunalului este din 2023, era suficient timp pentru această formalitate.

– E adevărat, dar asta însemna să mai rezolve și problema de organizare a partidului. Nici în prezent nu are componența partidului așa cum e înregistrată în Registrul Partidelor Politice, fiind singura care mai există conform mențiunilor din acte. Ar fi fost obligată să organizeze un congres, ceea ce ar fi reprezentat un pericol pentru ea, pentru că ar fi fost obligată să respecte statutul și nu ar mai fi putut lua singură toate deciziile, ca în prezent. Ea este cea care ia deciziile atât în privința Biroului Executiv, cât și a Comisiei Financiare și a conducerilor la nivel de județ.

Oamenii legii vs. oamenii legii

Sursă foto: editai tiparita

  • În ciuda acestor lucruri, doi avocați candidează, în Argeș, pe primele locuri la Senat și Camera Deputaților. Oamenii cunosc la rândul lor legea. De ce s-au băgat în așa ceva?

– Avocatul Tudor Ionescu figurează în Registrul Partidelor Politice ca fiind președintele Partidului Noua Dreaptă și a fost prezentat așa la Școala de Vară organizată de SOS în august, anul acesta. E inadmisibil. Legea partidelor politice spune că nu poate fi membru decât al unui singur partid. Aici nu vorbim despre o alianță electorală, pentru că ar fi trebuit înregistrată. Domnul Fulga cunoaște toate aspectele de nelegalitate semnalate de mine. Am fost amândoi invitați la o televiziune locală în momentul în care am demisionat și s-a declarat surprins.

  • De surprins ce a fost, acum deschide lista SOS la Senat…

– Este ceva și mai grav decât atât, anume că Mariana Vârgă, fosta președintă a Tribunalului Argeș, deși cunoaște tot ce am semnalat, reprezintă ca avocat partidul în contestații, inclusiv acolo unde soțul său, Vârgă Ion, candidează pe locul 1 la Senat, la Bacău, în timp ce ea candidează locul 2 la București, la Camera Deputaților, din partea SOS. Mai mult, ne amenință cu plângeri penale și alte acțiuni, pentru că am îndrăznit să formulăm contestații împotriva validării listelor pentru parlament.

  • Paradoxal, SOS este partidul în care sunt împlicați cei mai mulți avocați și magistrați, dar și cel mai contestat din punct de vedere legal…

– Aici este războiul pentru dreptate al unor avocați care respectă legea. Dacă voiam să fiu ca ei, pe liste, nu demisionam. Dar eu nu voi face niciodată ceva ilegal, pentru că nu vreau scheleți în debara, nu vreau să devin șantajabilă.

  • Sunteți destul de pornită. Nu v-ați rezumat doar la demisie, cum ar fi făcut-o mulți, ci ați mers mai departe.

– În calitate de avocat, după ce am demisionat, am fost contactată de foarte mulți președinți de organizații județene din țară care constataseră și ei aceleași aspecte și care mi-au pus la dispoziție multe probe incriminatoare. Toate aceste probe am fost nevoită să le depun la DNA, pentru că legea mă obligă, când am cunoștință de săvârșirea unei infracțiuni, să sesizez instituțiile statului, ca să nu fiu acuzată de tăinuire și complicitate, fapt care, pentru un avocat, reprezintă o circumstanță agravantă. Dacă se constată nelegalități, președinții de organzații care n-au sesizat răspund în solidar, cum vor răspunde acum domnii candidați care știau.

  • Am putea specula că cei care se află pe locuri eligibile și le-au plătit?

– Mie nu mi s-au solicitat bani, dar din declarațiile publice date prin intermediul unor interviuri, cum ar fi cel al fostului președinte SOS Suceava, Silvestru Bălan Rădăuți, suma care i s-ar fi cerut ar fi fost de 50.000 de euro.

Din dovezile depuse la DNA, am putea presupune că așa este și sunt dovezi care nu provin de la mine, ci de la conducerile anterioare ale partidului, inclusiv de la fondatorul partidului. Din ceea ce știu, cei care sunt puși pe listă pe locurile 1 și 2 au dat un interviu cu Diana Șoșoacă, în două etape, unul la Iași și altul la București. Toți au trebuit să adere în totalitate la ideile ei privind discursurile politice cu Zelea Codreanu, cu discriminarea împotriva evreilor, cu declarațiile fasciste. Asta înseamnă că persoanele respective au aderat la un grup infracțional organizat.

  • Aveți dovezi în acest sens?

– Am declarațiile acestea de la persoanele care au fost de față, fiind puse să depună și un jurământ de credință față de Diana Șoșoacă. Pentru mine, acest personaj e malefic, cel mai periculos pentru națiune. Spune public că va da o lovitură de stat imediat ce va intra în Senat, adică fix ceea ce spune Curtea Constituțională, că e un pericol pentru siguranța statului. Dacă va ajunge în parlament, nu va fi datorită încrederii electoratului, ci doar pentru că o vrea sistemul.

  • Care parte a sistemului?

– Partea sistemului care a promovat-o în politică. E doar o trompetă a sistemului pentru a deturna atenția românilor de la problemele reale. E singurul avocat din țară care și-a dat definitivatul în șase ani, cu trei amânări. CV-ul ei nu e public pe nicăieri. Cred că este doar o chestiune de timp până când și cei care se află acum în partid se vor delimita de ceea ce face Diana Șoșoacă.

  • Inclusiv doamna Vârgă?

– Candidatura la Deputați a Marianei Vârgă este aproape neeligibilă. Candidatura la Senat a lui Ion Vârgă este 100% neeligibilă. În parlament nu vor putea intra decât cei de pe locul 1, raportat la 5%, și nici aceia toți. Numirile stau tot în pixul Dianei Șoșoacă și, cunoscând-o… cred că se va lăsa cu mari nemulțumiri. Asta, dacă SOS va fi lăsat să candideze, în ciuda ilegalității în care se află partidul.

Material realizat de Iulia Bădulescu.

Sursă foto: editai tiparita

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Avocata Ingrid Alexandrescu pleacă din Partidul S.O.S. România!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: