A avut loc recepția lucrărilor de modernizare. 16 firme vor veni la Pitești Business Hub-Prosant

de | 18.12.2023 12:36 | Pitești, Administrație

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a anunțat că astăzi a avut loc recepția lucrărilor de modernizare, reabilitare și dotare a clădirii unde va funcționa centrul de afaceri Pitești Business Hub-Prosant. Edilul precizează că minimum 16 firme vor desfășura activități de cercetare-dezvoltare în noua locație.

Centrul de afaceri ”Business Hub-Prosant”este pe strada Frații Golești, nr. 6. Suprafața reabilitată este de 2450 mp teren, din care suprafața construită este de 776 mp. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 13.983.704,13 lei fără TVA, respectiv 16.640.607,92 de lei cu TVA, perioada de garanţie fiind de 60 de luni. Executantul lucrărilor este Asocierea S.C. Valah Construct Grup S.R.L. (Lider) – S.C. Tehno Fluid Solutions S.R.L. (Asociat 2) – S.C. Advanced Structural Design S.R.L. (Asociat 3)  reprezentată prin Lider de asociere S.C. Valah Construct Grup S.R.L., cu  subcontractanții S.C. Argedava Construct S.R.L., S.C. Total Electroconstruct VG  S.R.L., S.C. Elmas S.R.L. Clădirea, care are regimul de înălțime format din subsol, parter și două etaje, este dotată cu sistem de 16 panouri solare. Obiectivul general al proiectului îl constituie sporirea șanselor de dezvoltare și a ratei de supraviețuire a afacerilor în rândul antreprenorilor din regiunea de dezvoltare SUD MUNTENIA, creșterea economiei în regiune prin consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniul competitiv cercetare-dezvoltare, urmărind astfel, crearea de noi locuri de muncă, diminuarea sărăciei, dar și înfrânarea migrației forței de muncă.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

”Astăzi, 18 decembrie 2023, a avut loc recepția lucrărilor de modernizare, reabilitare și dotare a clădirii din strada Frații Golești, acolo unde va funcționa centrul de afaceri Pitești Business Hub-Prosant.

Clădirea aparține municipalității și, în parteneriat cu INCERTRANS, vom aduce la Pitești, din toată regiunea, un număr de minimum 16 firme care vor desfășura activități de cercetare-dezvoltare în diverse domenii. Sprijinim antreprenoriatul, oferindu-le condiții excepționale de incubare, chirie modică și utilități gratuite pentru 3 ani!

Puteți vedea în fotografii cum am preluat această clădire și cum arată la recepție!”, a scris Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Viceprimarul Gelu Tofan, proiect nou de digitalizare operabil la începutul lui 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești