AZI Filarmonica Pitești deschide seria concertelor din 2024

de | 11.01.2024 08:51 | Pitești, Lifestyle

Filarmonica Pitești deschide seria concertelor din 2024 printr-un concert simfonic extraordinar, „Grand Bal Symphonique”.

Acesta va avea loc astăzi, 11 ianuarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, acolo unde revin pe scenă orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești și dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea.

Programul cuprinde: H. Berlioz – Un bal din Simfonia Fantastică, L. Delibes – Pizzicato din baletul Sylvia, E. Waldteufel – Valsul Patinatorii, J. Offenbach – Uvertura la Orfeu în infern, Ch. Gounod – Balet din opera Faust, G. Bizet – Entracte la actul III din opera Carmen, L. Delibes – Preludiu și Mazurcă din baletul Coppelia, G. Faure – Pavană în fa diez minor și C. Saint-Saens – Bacanală din opera Samson și Dalila.

Tiberiu Dragos Oprea - Grand Bal Symphonique, la Filarmonica Pitești

Tiberiu Dragoș Oprea, născut într-o familie de muzicieni, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master.

În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța. Timp de nouă ani a fost colaborator al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian București, unde a susținut premiere, spectacole și concerte de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Botoșani, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Cei interesați pot achiziționa bilete pot fi atât de la casieria instituției cât și de pe www.bilete.ro.

De precizat că prețul biletelor diferă în funcție de categoria locului, poate fi 50 de lei sau 40 de lei.

Amintim că elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

Foto: Filarmonica Pitești

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Filarmonica Pitești, partener în turneul național de recitaluri dedicat Zilei Culturii Naționale!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești

Ultimele articole