„De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” rulează AZI la cinematograful „București

de | 07.01.2024 13:00 | Știri

  • Invitație la film!

film cinema

Piteștenii sunt invitați astăzi, 7 ianuarie 2023 la Cinematograful de artă „București” acolo unde va fi reproiectat filmul „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin”.

Filmul regizat de Carla Maria Teaha va rula de la ora 18.00.

În rolurile principale îi puteți vedea pe actorii: Mircea Cărtărescu, Nora Iuga, Ștefan Emanuel Ancuța și Claudia Fitcoschi.

Despre ce este vorba în film? La 92 de ani, Nora Iuga este un personaj unic: poetă, romancieră și traducătoare, suflet tânăr și avangardist, cu spirit ludic, carismă și autoironie. Povestea scriitoarei ale cărei cărţi au fost interzise de comunişti pentru „erotism morbid”, povestea unei femei care trăiește poezia.

Un documentar-portret care ne invită să descoperim natura acestui erotism, felul în care încă îi influenţează Norei scrisul şi perspective asupra vieţii… dar şi să aflăm secretul tinereţii fără bătrâneţe!”, precizează organizatorii.

Un bilet la acest film este doar 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

 

Foto: Filarmonica Pitesti

 


CItițui, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

7 ianuarie, ziua Sfântului Ioan. Ce NU trebuie să faci azi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: cine

Ultimele articole