Cod galben în 28 de județe! Vizat este și Argeșul!

de | 02.06.2022 13:46 | Eveniment, Județean, Știri

Știre actualizată: 2 iunie

Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod galben în 28 de județe în  intervalul orar 12.00 – 23.00.

Avertizarea de cod galben va fi în următoarele județe: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Tulcea, Constanța, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava.

Printre județele vizate, se numără, de asemenea, și Argeșul. Mai exact, zona de nord a juțului nostru va fi cea afectată.

Joi, 2 iunie, între orele 12.00 – 23.00, se emite o avertizare în zonele montane  local în Moldova, Transilvania, Maramureș, sudul Banatului și în zona continentală a Dobrogei. Astfel, se vor pregoniza perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin  descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse torențiale, vijelii și grindină.

Știre inițială: 1 iunie

Atenționare meteorologică de cod galben în nordul județului Argeș emisă de către Administrația Națională de Meteorologie. Astăzi, în decursul zilei de 1 iunie, atenționarea se desfășoară între orele 12:00 și 21:00.

Vremea extremă va consta în: furtuni puternice, tunete, fulgere, grindină, vânt puernic și cantități mari de apă pe metru pătrat.

cod galben romania

Sursă: Administrația Națională de Meteorologie

În intervalul menționat în Carpații Meridionali, local în Moldova, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijeliiși grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Evenimente meteorologice care au fost prognozate pot fi periculoase temporar, în situația desfășurării anumitor activități. De asemenea, administrația susține că fenomenele sunt obișnuite pentru această perioadă a anului.

Manifestările se vor desfășura pe arii restrânse în centru și sud-estul țării și, de asemenea, în restul zonelor montane.

Pentru restul teritoriului, vremea se anunță însorită, cu temperaturi cuprinse între 23 și 27 de grade Celsius. O vreme perfectă pentru ieșiri în natură și plimbări în aer liber alături de familie.

Sursă foto: nwradu.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetanline.ro

Cutremur în România de 1 iunie! Magnitudinea seismică înregistrată de către experți!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Botoșani

Ultimele articole