Ovidiu Baciu vinde fabrica Francesca din Piteşti cu 5 milioane euro

de | 09.06.2023 20:30 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Pitești

În urmă cu câțiva ani, omul de afaceri Ovidiu Baciu, proprietarul fabricii de confecții Francesca, își exprima intenția de a realiza pe terenul pe care îl deţine în zona Rolast o piaţă. Proiectul a rămas în aer, iar astăzi proprietatea respectivă, unde de altfel se află sediul central al companiei şi una dintre cele două fabrici Ann Reeves &Francesca, este scoasă la vânzare.

5.076.365 euro este – potrivit anunţului făcut de agenţia imobiliară care se ocupă de tranzacție – preţul cu care se vinde un teren de peste 2 hectare în zona Rolast, vizavi de Dedeman, o zonă cu activitate comercială intensă, dar şi o zonă rezidenţială, proprietatea fiind flancată de blocuri cu opt etaje. Astfel, viitorul proprietar poate dezvolta aici atât un complex comercial, cât şi unul rezidenţial, având în vedere că, potrivit anunţului, „în noul PUG al municipiului Piteşti aflat spre aprobare, zona este propusă pentru regim de înălţime P+14E”.

Terenul în suprafaţă totală de 23.611 mp are o deschidere de 125 m la Bulevardul Nicolae Bălcescu, precum şi alte două accese secundare. Pe teren  există construcţii în suprafaţă totală de 4.283 mp, respectiv clădirile în care a funcţionat ani buni fabrica Francesca de la Piteşti.

Zara, H&M, Wallis sau Ikea printre partenerii Francesca

Fabricile Francesca produc de peste 30 de ani articole de îmbrăcăminte pentru mari branduri precum Zara, H&M, Wallis, Boohoo sau Ikea, dar şi pentru propriul brand, Voglia. Începând cu anul 2000, compania a devenit unul dintre  marii jucători din industria textilă, livrând în medie 6 milioane de produse anual pe piața de export.

În 2019, Francesca a intrat direct pe piața britanică prin fuzionarea cu Ann Reeves Ltd, astfel luând naştere Ann Reeves Francesca. În pandemie, producătorul de confecţii s-a adaptat la noile condiţii, Ovidiu Baciu salvându-şi afacerea după ce a dezvoltat o linie de producţie pentru măşti şi combinezoane.

Compania lui Ovidiu Baciu a încheiat anul 2022 cu afaceri de 31,5 milioane lei şi profit zero, destul de departe de perioada de apogeu a producătorului de confecţii din anii 2015-2016, când Francesca avea vânzări de 55 milioane lei anuale şi profituri ce depăşeau chiar 3,5 milioane lei.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ANAF a cerut insolvenţa producătorului argeşean de încălţăminte Ted Shoes SRL

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Francesca | Ovidiu Baciu | Zara

Ultimele articole