anchetaonline.ro

ANAF a cerut insolvenţa producătorului argeşean de încălţăminte Ted Shoes SRL

de | 20.05.2023 07:50 | Știri, Din ediția tipărită, Economic

Firma-mamă a brandului Ted Shoes, unul dintre cei mai cunoscuţi producători argeșeni de încălţăminte, trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. Compania manageriată de omul de afaceri Theodor Vlăsceanu figurează pe lista neagră a ANAF, din cauza datoriilor acumulate la bugetul statului. Din acest motiv, Fiscul a cerut săptămâna trecută deschiderea procedurii de insolvenţă a firmei Ted Shoes SRL.

Datorii de peste 200.000 lei la Fisc în contul Ted Shoes SRL

La data de 31 martie, Ted Shoes SRL figura cu obligaţii fiscale restante în valoare totală de 238.542 lei, astfel: 96.675 lei reprezentând datorii la bugetul de stat, 102.853 lei – contribuţii de asigurări sociale neachitate şi 39.014 lei restanţe la bugetul asigurărilor de sănătate. În vederea recuperării sumelor neachitate de către această societate, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş a depus vineri, 12 mai, cerere introductivă pentru deschiderea procedurii insolvenţei, data recomandată pentru analizarea solicitării fiind 15 mai.

Ted Shoes reprezintă o afacere cu tradiţie de familie în producţia de încălţăminte din piele. Bazele businessului au fost puse de părinţii omului de afaceri Theodor Vlăsceanu, care au lucrat într-o cooperativă meşteşugărească, de la un mic atelier firma ajungând să deţină, în cea mai bună perioadă a sa, o fabrică de încălţăminte şi mai multe magazine în Piteşti, Mioveni, Curtea de Argeş, Câmpulung, Slatina şi Craiova.

Cea mai mare parte a businessului se derulează însă sub umbrela Shoes Manini SRL, o altă societate aflată în portofoliul omului de afaceri Theodor Vlăsceanu. În vreme ce Ted Shoes SRL a raportat în 2021 afaceri de doar 62.000 lei, Shoes Manini SRL a înregistrat în aceeaşi perioadă 1,14 milioane lei.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Firmele lui Dan Săndulescu şi Gheorghe Soare au distrus două drumuri la Merişani! Hectare întregi exploatate ilegal!

 

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Shoes Manini | Ted Shoes | Tribunalul Specializat Argeş