anchetaonline.ro

(VIDEO) Argeș – Zeci de furturi filmate la Bradu

de | 20.05.2023 07:55 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

  • Furturi filmate în comuna Bradu!

Situație incredibilă într-o localitate vecină cu Piteștiul. Mai multi hoți au fost filmați de camerele de supraveghere în timp ce furau din autoturismele parcate, culmea, chiar in curțile caselor. Deci nu-i doar un furt sau două, ci sunt cu zecile, spun autoritățile.

Așa au intrat hoții în ultimele două nopți în zeci de curți dintr-un cartier de vile din localitatea Bradu din judetul Argeș.

Au luat la rând casă cu casă până și pe cele dintr-o zonă rezidențială cu drum privat, poartă la drum și camere de supraveghere. S-au dus pregătiți, cu mâncare pentru câini, îmbrăcăminte care să-i protejeze de camerele de supraveghere, cagule și mănuși ca să nu lase amprente. Culmea, din atâtea locuințe, toate numai una și una, niciun proprietar nu a sesizat nimic.

Spargerile au fost date în intervalul orar 1-4 noaptea.

Imediat ce au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere, proprietarii din Bradu au vorbit între ei și s-au dus la poliție.

A fost coadă la depunerea plângerilor. Din primele informații rezultă că nu s-au furat obiecte mari.

Hoții au sărit gardurile, au verificat ușile mașinilor și din cele în care au intrat au luat banii, lei și valută, telefoane mobile și obiecte mici.

Reprezentanții autorităților locale sunt și ei uluiți de cum s-a putut întâmpla așa ceva, cam la toată lumea.

Primarul localității Bradu, Dan Stroe, precizează faptul că sunt vreo 30 de proprietari păgubiți, dar numărul curților în care s-a intrat este cu mult mai mare.

Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva în zona respectivă. După toate aceste sesizări, polițiștii au intrat în alertă. Va fi greu însă să-i găsească pe indivizii mascați și cu mănuși.

 

INFORMAȚII NOI, 20 mai, ora 10:30

Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a transmis următoarele:

În dimineața zilei de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza comunei Bradu, într-o zonă relativ compactă, persoane necunoscute ar fi pătruns în curtea mai multor locuințe, și ar fi încercat să sustragă sau ar fi sustras bunuri din autovehicule.

Ca urmare a sesizării, polițiștii Secției de Poliție Rurală Albota, împreună cu specialiști criminaliști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, au efectuat cercetarea locului faptei la toate locațiile unde au rezultat indicii ale prezenței celor în cauză, rezultând că autorii ar fi sustras bunuri dintr-un total de opt autovehicule, valoarea estimată a prejudiciului fiind de aproximativ 5.000 de lei.

În urma cercetărilor s-a constatat că bunurile au fost sustrase doar din autovehiculele care au fost lăsate neasigurate.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

În urma cercetărilor, a fost administrat probatoriu și au fost identificate și ridicate înregistrări ale mai multor camere de supraveghere, iar cercetările continuă, în vederea identificării autorilor, tragerii la răspundere a acestora și a recuperării prejudiciului.”

 

În acest context, polițiștii argeșeni au transmis următoarele recomandări:

– este important să vă asigurați porțile și ușile de acces în locuințe, atât pe timpul nopții, cât și în perioadele în care lipsiți, chiar și pentru o perioadă scurtă, de la domiciliu.

– în special pe timpul nopții, trebuie să vă asigurați autovehiculul, și nu lăsați în interiorul acestuia sume mari de bani sau obiecte de valoare.

– utilizarea de sisteme de alarmare și sisteme de supraveghere video are un rol semnificativ, atât ca factor de prevenire, cât și ca sprijin în cercetările desfășurate în vederea identificării autorilor unor eventuale fapte contra patrimoniului.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu