Bănci inteligente cu panouri fotovoltaice, internet şi USB – montate într-un oraș din România

de | 12.02.2024 10:39 | Național, Lifestyle

La Brașov a început montarea primelor bănci inteligente.

Acestea sunt dotate cu: panouri fotovoltaice, 2 sloturi USB de încărcare, încărcător inductive, iluminat inteligent, conexiune la internet WiFi, senzor calitatea aerului PM 2,5 și pot transmite mesaje audio preînregistrate.
banci inteligente

Foto: Facebook Primaria Municipiului Brasov

Totodată au un sistem de localizare pe hartă, care permite orientarea turiștilor, informează Primăria Brașov.
În total sunt 6 bănci inteligente iar acestea se află în zona centrului istoric.
Trei au fost deja amplasate în zona Teatrul Dramatic, pe promenada de pe b-dul Eroilor (în dreptul poștei) și la Primăria Brașov. Celelalte 3 vor fi amplasate în Piața Sfatului, piața Sf. Ioan și în Parcul Titulescu”, anunță municipalitatea din Brașov.
Dacă vă întrebați care este valoarea unei bănci inteligente montate, aceasta este de 31.000 lei fără TVA, potrivit brasovcity.ro.
banci inteligente

Foto: Facebook Primaria Municipiului Brasov

Primarul Allen Coliban a declarat faptul că Brașovul este orașul din România cu cea mai accelerată tranziție către un oraș verde.
Brașovul este orașul din România cu cea mai accelerată tranziție către un oraș verde, cu investiții majore, cum ar fi transportul în comun electric, amenajarea de piste de biciclete sau soluții ecologice de producere a energiei pentru consumul public. De astăzi venim și cu o soluție de mobilier urban care produce energie prin intermediul panourilor fotovoltaice. Este vorba de 6 bănci smart, care produc energie electrică prin intermediul panourilor fotovoltaice montate în acestea, iar energia produsă va putea fi utilizată pentru încărcarea device-urilor mobile – contactless sau cu USB, pentru iluminat și pentru funcționarea senzorilor de măsurare a calității aerului. Sperăm să fie un proiect de succes , astfel încât să îl extindem și în alte zone circulate ale orașului”, a transmis primarul Allen Coliban, conform brasovcity.ro.
Foto: Facebook Primaria Municipiului Brasov

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Brasov