Bani pentru firmele din Argeș! Ce anunță deputatul Simona Bucura-Oprescu

de | 23.05.2022 14:31 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Județean

Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD Argeș și președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, aduce o veste bună investitorilor din județul Argeș.

În curând, companiile din județul Argeș, dar și din alte județe din țară, vor beneficia de sprijin nerambursabil din PNRR destinat investițiilor. În special, vor fi ajutate firmele din zona de producție

Schema de sprijin va fi redeschisă pe 15 iunie și va dura până pe 26 iulie. Firmele care pot solicita ajutor sunt întreprinderile nou-înfiinţate sau întreprinderi în activitate, atât IMM, cât şi companii mari, cu personalitate juridică.

Această măsură are scopul de a stimula investițiile în zonele defavorizate economic și de a crește numărul de angajați. De asemenea, se urmărește dinamizarea unor sectoare cheie ale economiei țării.

Întreprinderile din Argeș vor beneficia de alocări de până la 50% din valoarea proiectelor de investiții derulate în anii următori.

simona-bucura-oprescu

Foto: Facebook PSD Argeș

Industria prelucrătoare (producție) este principala secțiune care este eligibilă pentru această schemă de sprijin. Investiția derulată trebuie să fie de minimum 1 milion euro, iar o componentă importantă a acesteia o reprezintă crearea de noi locuri de muncă, păstrarea numărului mediu de angajați timp de 5 ani, respctiv achitarea de taxe și impozite pe profit și cu salariile angajaților în acest timp”, a transmis Simona Bucura-Oprescu.

 

Sursa foto: Foto StartupCafe

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Simona Bucura Oprescu: „Am semnat un acord de cooperare la nivel înalt între România și Republica Moldova”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNRR | PSD | PSD Argeș | Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole