Un bărbat din Alba a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că nu a plătit pensia alimentară copiilor

de | 31.08.2023 13:25 | Știri, Eveniment, Național

Un bărbatul din Alba a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu executare, după ce nu a plătit pensie alimentară celor trei copii săi.

El este acuzat pentru abandon de familie. El nu a plătit, în ultimii 4 ani, de la despărțire, nicio pensie alimentară, potrivit Digi24.

Bărbatul și fosta concubină, o femeie din Alba, au avut o relație timp de 9 ani, iar în momentul despărțirii, femeia l-a dat în judecată.

Judecătoria Aiud a decis, în septembrie 2019, că bărbatul este obligat să le plătească, lunar, copiilor pensia alimentară.
Totodată, bărbatul nu a ținut cont de acestea și nu a plătit nici un ban în cei 4 ani care au trecut.

Sub aspectul atitudinii subiective a inculpatului în raport de plata pensiei de întreținere către cele 3 persoane vătămate, instanța reține că în cursul urmăririi penale aceasta a recunoscut că nu a efectuat vreo plată cu acest titlu, aspect confirmat și de către reprezentantul legal al persoanelor vătămate, arătând, totodată, că neplata pensiei de întreținere a fost cauzată de lipsa veniturilor”, scrie în motivarea instanței, potrivit Digi24.

Drept urmare, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe bărbat la 10 luni de închisoare cu executare pentru abandon de familie.

 

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un grup de tineri cu macete au fost surprinşi când se pregăteau să-şi atace rivalii, în Galați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole