Bărbat amendat cu 12.000 lei pentru că a abandonat 7 cățeluși în stradă

de | 26.07.2022 18:12 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Problema câinilor abandonați încă există în marile orașe din România, însă, din fericire, oamenii legii sunt cu ochii în patru, iar cei care au astfel de îndeletniciri sunt aspru sancționați.

Recent, un bărbat din comuna Luciu, judeţul Buzău a fost amendat cu 12.000 de lei, după ce a aruncat 7 pui de câine pe stradă, în municipiul Buzău.

El a fost surprins de un sistem de monitorizare video, iar imaginile au fost postate pe rețelele de socializare. Prin urmare, polițiștii s-au autosesizat și au efectuat cercetări, reușind să dea de urma bărbatului, în vârstă de 53 de ani.

Câinii au fost abandonați în zona autogării, în două zile succesive.

Trei dintre patrupezi au ajuns într-un adăpost, conform procedurilor legale în vigoare, iar patru dintre ei au fost adoptați de un om.

Abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează, conform cadrului legislativ actualizat, cu amendă între 3000 şi 12.000 de lei”, transmit oamenii legii.

Foto g4media.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

I-a înnebunit căldura! La scăldat în centrul Piteștiului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Buzău