Decizie în criza gazului! UE scade consumul cu 15%

de | 26.07.2022 18:48 | Știri, După subiect, Lifestyle

Țările membre UE au stabilit de comun acord un regulament de urgență cu scopul de a reduce consumul de gaze naturale în iarna 2022-2023.

Propunerea inițială prevedea o reducere obligatorie a consumului de gaze, însă aceasta nu a obținut susținerea majorității tărilor membre. Astfel, a fost găsită o altă măsură prin care statele își vor reduce consumul, dacă vor, cu 15%, în perioada 1 august 2022- 31 martie 2023.

Astăzi, UE a făcut un pas decisiv pentru a face față amenințării unei întreruperi complete a gazului de către Putin. Salut cu ardoare aprobarea de către Consiliu a Regulamentului Consiliului privind măsurile coordonate de reducere a cererii de gaze.

Acordul politic la care a ajuns Consiliu în timp record, bazat pe propunerea Comisiei ‘Să economisiți gazul pentru o iarnă sigură’ depusă săptămâna trecută, va asigura o reducere ordonată și coordonată a consumului de gaze în UE, pentru a se pregăti pentru iarna viitoare. Acesta completează toate celelalte acțiuni întreprinse până în prezent în contextul REPowerEU, în special pentru a diversifica sursele de aprovizionare cu gaz, a accelera dezvoltarea surselor regenerabile și a deveni mai eficient din punct de vedere energetic”, a transmis președinta Comisiei Ursula von der Leyen într-un comunicat de presă.

Potrivit Reuters, cea mai afectată țară va fi Germania, deoarece fluxurile de gaz vor scădea la o cincime din capacitatea normală.

Livrările de gaz în Europa vor avea o scădere la 33 de milioane de metri cubi pe zi – aproximativ 20% din capacitatea conductei.

Foto Adevărul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Măsură anti-inflație: Auchan îngheață prețurile la peste 3.000 de produse

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa