anchetaonline.ro

Bărbat de 46 de ani din Mioveni REȚINUT după ce a condus fără drept și băut

de | 23.10.2022 13:45 | Știri, Eveniment, Județean

  • Bărbat din Mioveni reținut de polițiști!

 

Sâmbătă, 22 octombrie, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 46 de ani, din Mioveni, care a produs un eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale, pe bld. Dacia din Mioveni.

Din verificări s-a stabilit că cel în cauză avea permisul de conducere anulat, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele lui a fost înregistrat un dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal.

Mai mult decât atât, după administrarea probatoriului, în seara zilei de 22 octombrie., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

de etilotest bărbat

 

De asemenea, tot ieri, 22 octombrie, în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la un eveniment rutier asemănător. Un autoturism a intrat în coliziune cu gardul unui imobil iar în urma impactului au rezultat numai pagube materiale.

Din verificările efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni, s-a stabilit că șoferul,  un bărbat de 53 de ani, din București, se afla sub influența alcoolului, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

soferi-politie bărbat

Foto trans.info

 

Totodată polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au fost sesizați seara trecută, în jurul orei 22:00 prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la un eveniment rutier în urma căruia un autoturism a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. Din fericire  au rezultat numai pagube material.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că șoferul, un bărbat de 24 de ani, din comuna Leleasca, județul Olt, se afla sub influența alcoolului, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, precizează reprezentanții IPJ Argeș.

 

soferii fara-permis

 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș reamintesc obligaţiile pe care le au conducătorii auto în situaţia producerii unui eveniment rutier, pe un drum deschis circulaţiei publice sau care şi-a avut originea într-un asemenea loc, în funcţie de tipul evenimentului rutier, pornind de la cea mai gravă situație, în care o persoană implicată a suferit leziuni fizice.

 

  • Dacă evenimentul s-a soldat cu rănirea unor persoane, șoferul este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

  • Șoferilor implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

 

  • Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia:

-de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi

-de a încheia un constat amiabil (posibil doar dacă în eveniment sunt implicate numai două autovehicule), respectiv

-de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului rutier, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: