A lovit un pieton și a fugit! Șoferul fără suflet – prins de polițiști!

de | 21.04.2022 16:54 | Știri, Eveniment, Județean, Pitești

Conducătorul autoturismului care a părăsit locul producerii accidentului cu pieton petrecut aseară de pe raza comunei Merișani, a fost identificat și reținut de polițiștii Serviciului Rutier Argeș.

Polițiștii Serviciului Rutier Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările și au identificat autoturismul implicat în evenimentul rutier produs în seara zilei de 20 aprilie a.c., cât și conducătorul acestuia, respectiv un bărbat de 44 de ani, din Merișani.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea. Victima, bărbat de 66 de ani, din Mălureni, a fost transportat la o unitate medicală, fiind rănit grav.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit și că după producerea accidentului, bărbatul ar fi încercat să modifice și să ascundă urmele prin înlocuirea elementului de caroserie afectat în urma impactului cu pietonul, precum și prin curățarea autoturismului.

accident Merisani - IPJ Arges

Foto: IPJ Argeș

După administrarea probatoriului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, bărbatul de 44 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie dispuse măsuri preventive.

Prevederi legale: în situaţia producerii unui eveniment rutier, pe un drum deschis circulaţiei publice sau care şi-a avut originea într-un asemenea loc, obligaţiile pe care le au conducătorii auto, în funcţie de tipul evenimentului rutier, sunt următoarele:

1. Dacă din eveniment a rezultat rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

2. Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

3. Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.

Informații inițiale

Un pieton a fost rănit grav, miercuri seară, într-un accident rutier produs pe raza localității Merișani din Argeș.

Bărbatului de 66 de ani i s-a acordat primul ajutor de către paramedicii SMURD.

Omul avea multiple traumatisme și a avut nevoie de efectuarea manevrelor de resuscitare.

Salvatorii au luptat minute în șir să îl salveze, iar minunea s-a întâmplat. Echipajul SMURD, care a ajuns la fața locului, a reușit să îl resusciteze, bărbatul fiind transportat de urgență, intubat, la spital.

În această dimineață, starea victimei era una critică. Bărbatul se află în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și este intubat.

 

În seara zilei de 20 aprilie, polițiștii argeșeni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat ar fi fost accidentat de un autoturism, pe raza localității Merișani, iar după producerea evenimentului rutier, conducătorul acestuia și-ar fi continuat deplasarea.

La fața locului au intervenit polițiștii Serviciului Rutier Argeș.

Din primele verificări, s-a stabilit că un bărbat de 66 de ani, din Mălureni, care s-ar fi deplasat pe partea carosabilă, ar fi fost acroșat de un autoturism care se deplasa din direcția Pitești spre Curtea de Argeș.

Polițiștii efectuează verificări pentru identificarea autoturismului în cauză și a conducătorului auto, pentru luarea măsurilor legale care se impun.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, anunță reprezentanții IPJ Argeș.

 Foto descriptiv


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ACUM! Fetiță de 11 ani – victimă într-un accident din Prundu!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | SMURD

Ultimele articole