Bărbat din Câmpulung, cu afecțiuni medicale, amendat de polițiști pentru apel abuziv la 112

de | 11.01.2023 15:48 | Știri, Câmpulung Muscel, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Bărbat din Câmpulung, cu afecțiuni medicale, amendat de polițiști pentru apel abuziv la 112

Un bărbat din Câmpulung, cunoscut cu afecțiuni medicale, s-a ales cu o amendă usturătoare, după ce a sunat la 112 și a spus că deține o armă pe care o va folosi împotriva persoanelor care merg pe stradă.

Evident, sesizarea a fost una falsă, iar polițiștii s-au convins de acest lucru în urma controlului corporal aplicat asupra bărbatului, după ce acesta a fost găsit.

Deși persoana care a apelat la 112 nu a oferit date suplimentare privind identitatea ei, sau locația în care se află, acesta a fost identificat în scurt timp de către polițiștii de ordine publică, cel în cauză nefiind la prima sesizare care nu se confirmă.

Având în vedere natura aspectelor care au făcut obiectul apelului, polițiștii au efectuat un control corporal sumar, fără ca asupra celui în cauză să fie identificată vreo armă sau alt obiect asemănător”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Bărbatul nu se afla la prima abatare de acest gen, prin urmare el a fost amendat cu 2.000 de lei, conform O.U.G. 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 2.000 de lei sau cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore în folosul comunității. Totodată, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore în folosul comunității.
Pentru săvârșirea din nou a contravenției, în interval de un an, de la sancțiune, se aplică amenzi duble”, amintesc oamenii legii.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alertă în Argeș! Bărbat dat dispărut

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: