Bărbatul carea păcălit o bătrână de 82 de ani prin metoda „accidentul” a fost arestat!

de | 31.08.2022 14:40 | După locație, După subiect, Eveniment, Mioveni, Știri

Update

Conform informațiilor oferite de IPJ Argeș, cel în cauză a fost prezentat în fața instanței de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. De asemenea,  Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Știre inițială

Un bărbat de 34 de ani, din Mioveni, a fost reținut de oamenii legii pentru 24 de ore, după ce a păcălit o bătrânică prin metoda „accidentul”.

Potrivit cercetărilor, desfășurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, fapt a avut loc pe 27 august, atunci când femeia de 82 de ani a fost apelată pe telefonul fix de cineva. Respectivul i-a spus că nepoata sa a fost implicată într-un accident grav de circulație, fiind rănită și că are nevoie de bani.

După apelul telefonic, la locuința bătrânei a venit un bărbat căruia i-a dat sumele de peste 5.000 de euro și peste 20.000 de lei.

Oamenii legii au efectuat două percheziții domiciliare, pentru administrarea probatoriului, ambele în Mioveni.

Miercuri, 31 august, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să se ia o măsură prreventivă în cazul lui.

Recomandările polițiștilor

În acest context, oamenii legii atrag atenția argeșenilor să vorbească cu vârstnicii din familiile lor privind aceste metode de înșelăciune (cunoscute ca Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, ghicit, Instalatorul, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.).

Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, indiferent de pretext. Stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați, pentru a se verifica pretextele înainte de a fi oferite orice sume de bani ori produse. Stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care pot ajuta la nevoie.

Discutați cu privire la permiterea accesului în locuință al oricăror persoane, indiferent de pretext, iar legat de prezența în casă, de efectuarea de orice plăți sau operațiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani pe care le aveți în locuință.

Tot în contextul infracțiunilor contra patrimoniului, amintim că bunurile oferite de persoane fizice, în condiții dubioase, la prețuri derizorii, pot proveni din furt sau pot să nu corespundă descrierii, fapt pentru care vă sfătuim să declinați asemenea oferte.

De asemenea, o altă metodă de înșelăciune este solicitarea de a schimba bancnote cu valoare mare, după care solicitanul se răzgândește și solicită înapoi bancnota inițială, după ce, în prealabil, a sustras o parte din banii schimbați”, atrag atenția reprezentanții IPJ Argeș.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Mioveni | Pitești