Renault ar putea vinde un pachet de acțiuni unei firme din China! Uzina Dacia de la Mioveni- vizată

de | 31.08.2022 15:24 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Mioveni

Sunt discuții importante, în această perioadă, în ceea ce privește acțiunile la divizia de vehicule cu motoare cu ardere internă a Renault.

Potrivit economica.net, Geely Automobile Holdings din China şi un grup petrolier și-au exprimat intenția de a cumpăra respectivele pachete de acțiuni, după ce Renault a anunțat că intenționează să separe divizia de vehicule cu motoare cu ardere internă de producția de vehicule electrice.

Până acum nu a fost făcut public numele respectivul grup petrolier, însă ambele companii par gata să preia acțiuni la divizia din care va face parte și Automobile Dacia.

Conform Reuters, citat de economica.net, Renault ar urma să păstreze un pachet de 40% din unitatea de motoare pe combustibili fosili, Geely ar prelua un pachet tot de 40%, iar compania petrolieră 20%.

Planul nu este încă finalizat și ar exista și alți posibili parteneri cu care Renault este în discuții, precizează sursa citată.

Cert este că în această toamnă, Renault va anunța cum se va face separarea celor două entități „Ampere” (electrice) și „Horse” (termice).

Nu avem nicio intenție să renunțăm la această afacere” a ținut să puncteze șeful Renault explicând că decizia de a crea entitate a fost luată în ideea că în 10 sau 15 ani mașinile cu motoare termice vor putea fi vândute doar în afara Europei ca urmare a deciziilor Comisiei Europene.

Responsabilitatea mea este să anticipez acest lucru și să organizez grupul pentru a putea continua activitatea. Știind că în 2040, conform proiecțiilor, mașinile cu ardere vor reprezenta în continuare 60% din vânzările la nivel mondial”, informa șeful Renault, Luca de Meo, în cadrul unui interviu acordat publicației franceze Les Echos în această vară.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prețuri mai mari la RCA pentru românii cu vârsta sub 30 de ani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: China | Renault | Uzina Dacia