Bărbat de 39 de ani din Ștefănești acuzat de violență în familie și amenințare! A fost încarcerat!

de | 24.09.2023 14:59 | Ștefănești, Eveniment, Importante

  • Reținut de polițiști pentru violență!

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați cu privire la o stare conflictuală intrafamilială, sâmbătă, 23 septembrie, în jurul orei 10:30.

Un bărbat de 39 de ani, din Ștefănești și-a agresat concubina și pe fiul lor minor.

Argeșeanul a fost reținut de oamenii legii pentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de astăzi, 24 septembrie, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Din verificările efectuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Pitești a rezultat că ar fi agresat pe concubina acestuia și pe fiul lor minor, în timp ce se aflau pe scara unui bloc de locuințe și în fața imobilului.

De asemenea, în seara zilei precedente, cel în cauză ar fi amenințat-o pe concubina sa.

După parcurgerea procedurii de evaluare a riscului, conform Legii 217/2013 privind combaterea violenței domestice, a fost emis un Ordin de protecție provizoriu față de bărbatul în cauză.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și violență în familie (două acte materiale), conform art. 206 și 199 din Codul Penal.

După administrarea probatoriului, bărbatul de 39 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 24 septembrie, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Argeș.

Untitled Project 2 - Bărbat de 39 de ani din Ștefănești acuzat de violență în familie și amenințare! A fost încarcerat!

În acest context polițiștii argeșeni au transmis o serie de recomandări pentru prevenirea violenței domestice.

Acestea amintesc faptul că, polițiștii care intervin la evenimente privind violența domestică, pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, indiferent dacă acesta este proprietar al spațiului de locuit, când se confirmă o stare de pericol ce planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a persoanei vătămate.

Totodată amintesc că „Acasă” trebuie să fie locul în care trebuie să ne simțim cu toții în siguranță. Este locul unde ne putem bucura de căldura sufletească și, ideal, iubire, indiferent cine locuiește în acel spațiu dar când asociem acest cuvânt cu „violența domestică”, deși aflată în contradicție, acest lucru face ca violența domestică să fie greu de identificat, de înțeles și mai ales, de pedepsit.

Oamenii legii subliniază faptul că violența domestică este reprezentată de orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală care se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima.

stop violenta
Ce trebuie să faceți dacă ați devenit o victimă?
  • trbuie să conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;
  • trebuie să sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;
  • dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;
  • trebuie să cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;
  • NU vă retrageți plângerea! Lăsați oamenii legii să-și facă treaba, pentru a vă putea ajuta.

Totodată polițiștii amintesc și de aspectele legale privind violența domestică:

În privinţa măsurilor care pot fi luate de poliţişti în situaţiile de violenţă în familie, reamintim că, încă din 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un Ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Situaţia încălcării de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie, a oricăreia dintre interdicţiile stabilite prin ordinul de protecție, constituie infracţiune, conform cadrului legal prevăzut de Legea 217/2003”, se mai precizează în comunicatul IPJ. 

 

UPDATE:

IPJ Argeș anunță faptul că bărbatul de 39 de ani, din Ștefănești, a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței competente, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Argeșeanul a fost încarcerat.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș

Ultimele articole