anchetaonline.ro

Bărbatul român care a fost condamnat în Marea Britanie pentru moartea a 39 de vietnamezi, a fost prins azi, la București!

de | 10.08.2022 15:49 | Știri, Eveniment, Național

În cursul zilei de zi, miercuri, 10 august, polițiștii din București l-au prins pe inculpatul român care este de vină pentru moartea a 39 de imigranți vietnamezi găsiți asfixiați într-un camion, în 2019, relatează Digi24.

Potrivit unui comunicat al Poliției, bărbatul în vârstă de 48 ce ani a fost condamnat la o sentință de 27 de ani de închisoare în UK , după ce a fost emis un mandat european de arestare, pentru omor prin imprudență (omor din culpă) și conspirație la sprijinirea migrației ilegale.

Inculpatul a fost audiat și reținut pentru 24 de ore, iar mâine va fi prezentat la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării în Marea Britanie.

Bărbatul este cel care a coordonat întreaga operațiune și spune că a luat parte la transporturile ilegale în primele două curse, din zilele de 11 și 18 octombrie 2019, însă insistă că în ultima, cea în care au murit 39 de vietnamezi, nu a fost implicat și nu știa că în container se află oameni, ci credea că e este un transport de țigări.

În octombrie 2019, 39 de persoane au fost găsite decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra. Victimele din „camionul groazei” erau 28 de bărbați, opt femei și trei copii, cetățeni vietnamezi, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani. Înainte să moară, aceștia au încercat să sune la serviciul de urgență din Vietnam pentru a li se oferi ajutor.

Potrivit anchetatorilor, temperatura din interiorul containerului a trecut de 38,5 grade Celsius ceea ce a dus la moartea tuturor persoanelor aflate în camion prin asfixiere și hipertermie sau supraîncălzire.”, scrie Digi24.

 

Sursa Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! I-a luat foc mașina în parcare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București