(VIDEO) Șoferii au fost bulversați de bariera automată! Au „forțat-o” cu inconștiență!

de | 15.06.2022 13:52 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Importante, Pitești

De astăzi, bariera de pe str. Lânăriei funcționează în mod automat. Din păcate, însă, șoferii au dat semne de inconștiență încă de la prima activare pe senzori a acesteia. În primele secunde ale video-ului atașat se poate observa cum mașinile traversează calea ferată chiar în momentul în care se lasă barierele, ignorând semnalele acustice și luminoase. De asemenea incidente se tem și reprezentanții CFR, care ne-au declarat că se așteaptă ca barierele să fie lovite de șoferii mult prea grăbiți, iar aceste avarii să afecteze temporar funcționarea automată până la momentul remedierii problemelor.

Vă reamintesc: bariera va coborî automat în momentul în care trenul va fi la distanță de 1 km de trecerea la nivel cu calea ferată și se va ridica imediat după trecerea ultimului vagon!
După zeci de ani de așteptare, avem un trafic civilizat în zona respectivă!
Atenție! Este foarte important să fim responsabili în a respecta semnalele acustice și luminoase!
(Filmarea dovedește că unii dintre noi trebuie să ne disciplinăm).”, a anunțat primarul Cristian Gentea, solicitând și participanților la trafic să dea dovadă de atenție și să nu procedeze precum șoferul din imagine care a forțat trecerea.

Știrea inițială

Astăzi, 15 iunie 2022, s-a efectuat recepția lucrării realizate de către societatea Intens Prest. Modernizarea trecerii de cale ferată, precum și instalarea noului sistem de ridicare/coborâre a barierei au fost finalizate la finele lunii martie, însă, conform cerințelor tehnice, era nevoie de o perioadă de 4 luni pentru efectuarea măsurătorilor senzoriale pentru sistemul de automatizare, astfel încât acesta să fie în corelare cu programul trenurilor și traficul auto. Așa cum a promis constructorul, termenul a fost redus cu o lună.

bariera lanariei 2 - (VIDEO) Șoferii au fost bulversați de bariera automată! Au "forțat-o" cu inconștiență!

La recepția lucrării de reamenajare la ultimele standarde de calitate a unuia dintre cele mai dificile puncte de circulație din Pitești sunt prezenți reprezentanții SNCFR Craiova, managerul Intens Prest, Ilie Alexandru, primarul Cristian Gentea și alte oficialități locale. Bariera manuală a fost desființată după 70 de ani de funcționare.

bariera lanariei 3 - (VIDEO) Șoferii au fost bulversați de bariera automată! Au "forțat-o" cu inconștiență!

Mulțumesc și constructorului, și reprezentanților Ministerului Transporturilor, dar și ai CNCF CFR SA prin Regionala CFR Craiova, cu care am colaborat excepțional din prima zi în care am venit în primărie!”, a fost mesajul primarului Cristian Gentea.

InterRegio 1788, cu plecare din stația Pitești, la 13:08, în direcția București Nord și Inter Regio 9472, din direcția Piatra Olt, cu sosire la 13:12 la Pitești, au fost primele două trenuri care au trecut peste strada Lânăriei cu noua barieră modernă, funcțională.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste bună pentru șoferi! Parcare nouă în Pitești

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Cristian Gentea | Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole