Bicicliști amendați pe străzile din Argeș

de | 03.02.2023 13:46 | După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Știri

Bicicliști amendați pe străzile din Argeș

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au desfășurat, joi, 2 februarie, acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

În atenția acestora s-au aflat de această dată, pe lângă șoferi, și bicicliștii. 43 de conducători auto, care nu au respectat regulile privind staționarea sau oprirea și au primit tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.250 de lei.

De asemenea, 26 de bicicliști au primit sancțiuni contravenționale, majoritatea avertismente, în valoare de 870 de lei.

politie sofer - Bicicliști amendați pe străzile din Argeș

Foto IPJ Argeș

Totodată, oamenii legii le-au amintit biciliștilor care sunt cauzele generatoare de accidente rutiere .

– Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h ( art. 41 alin.3 din OUG 195/2002R ).
– Pentru a conduce o bicicletă sau trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul trebuie să aibă cel puțin 14 ani ( art. 70 alin.2 din OUG 195/2002R ), iar casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă ( art. 70 alin.4 din OUG 195/2002R ).
– Se interzice transportul pasagerilor pe trotinetele electrice ( art. 70 alin.5 din OUG 195/2002R ).
– Se interzice conducătorilor de bicicletă sau trotinetă electrică, după caz, să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă sau trotinetă electrică ( art. 161, alin.1, lit. m din HG 1391/2006 )
– Se interzice conducătorilor de bicicletă sau trotinetă electrică, după caz, să circule în interiorul localităților în care nu funcționează iluminatul public, precum și în afara localităților, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă ( art. 161, alin.1, lit. o din HG 1391/2006 )”, transmite IPJ Argeș.

Bicicliștii care nu respectă normele de circulație se pot alege cu o sancțiune prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, respectiv 4-5 puncte amendă ( 580 – 725 de lei ) sau cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, respectiv 6-8 puncte amendă ( 870 – 1.160 de lei ).

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pericol pentru șoferi! Drum surpat pe DN1

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DN1