Cât au (mai) produs firmele mari ale Argeșului în 2021. CONSTRUCŢII (II)

de | 11.06.2022 20:50 | Economic

Deşi în 2021 măsurile s-au mai relaxat faţă de anul anterior, iar activitatea s-a desfăşurat fără întreruperile din primul an de pandemie, majoritatea companiilor argeşene nu au reuşit să revină la cifrele de dinainte de Covid. Într-un judeţ mult prea dependent de industria auto, blocajul creat de criza componentelor electronice s-a resimţit puternic în toate companiile din acest sector. Nici firmele de construcţii nu au avut un an mai satisfăcător, preţurile uriaşe ale materialelor de construcţii precum şi lipsa banilor pentru investiţii diminuând semnificativ businessurile din acest domeniu.

Investiţii puţine, afaceri în scădere

După ce în 2020 economia României a fost puternic zdruncinată, iar încasările la bugetul de stat au fost la un nivel extrem de scăzut, pentru investiţiile în infrastructură au rămas foarte puţini bani. Colac peste pupăză, preţurile materialelor de construcţii au explodat pur şi simplu, blocând practic şi bruma de proiecte pe care administraţiile publice le mai aveau, dar şi investiţiile în sectorul imobiliar. Ca atare, în acest context primele care au avut de suferit au fost companiile de construcţii, care s-au trezit fără lucrări şi fără decontări. Dovadă a problemelor din acest sector stau cifrele de afaceri ale multora dintre companiile de construcţii din judeţ, cele mai multe în scădere faţă de 2020, cum este cazul Europan Prod, Comesad Drumuri, Selca SA, Star Trading Impex, Intens Prest, Group Concif, G&M Road Building Engineering, Krantz Eurocenter sau Conarg Construct.

Puţine au fost firmele de construcţii care au reuşit să îşi majoreze cifrele de afaceri, însă, acestea au crescut doar pentru că şi preţurile materialelor de construcţii aproape că s-au dublat. Conim Partners şi General Trust Argeş rămân şi anul acesta cele mai puternice companii argeşene din construcţii, cu afaceri de 161 milioane lei, respectiv 130 milioane lei.

Citeşte, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cât au (mai) produs firmele mari ale Argeșului în 2021. PRODUCŢIE (I)

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Conarg | General Trust Argeş | Selca | Star Trading