Biserica parohiei Recea de Jos a fost resfințită. Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul a săvârșit slujba de târnosire

de | 01.11.2023 11:53 | Lifestyle, Rural

Duminică, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul a săvârșit slujba de târnosire a bisericii parohiei Recea de Jos, vechi altar de rugăciune, care are hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sf. Mare Mc. Gheorghe. După multe eforturi depuse de întrega comunitate pentru restaurarea bisericii parohiale, credincioșii parohiei argeșene Recea de Jos din comuna Recea, protopopiatul Costești, au participat într-un număr considerabil la resfințirea bisericii.

”Biserica parohiei Recea de Jos a fost ridicată în urmă cu 148 de ani cu ajutorul credincioșilor păstoriți atunci de părintele Ghinescu Nicolae. De-a lungul timpului a trecut prin multe etape de restaurare, cea mai importantă fiind realizată după cutremurul din anul 1977. Reparațiile au durat atunci șase ani, sfântul locaș fiind târnosit în data de 4 septembrie 1983 de către Arhiereul Vicar Gherasim Piteșreanul, în vremea păstoririi Preasfințitul Iosif, al Râmnicului și Argeșului. În ultimii cinci ani, părintele Stoica Gheorghe a reușit să restaureze pictura interioară, acoperișul și  zidurile exterioare, și să desfășoare lucrări de amenajare a pavajului în curtea bisericii”, potrivit arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro.

Sursă foto: arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro

Duminică au fost prezenți preoți din toate parohiile aflate în vecinătate, precum și reprezentanți ai administrației locale. ”După săvârșirea slujbei de târnosire a bisericii, Chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură. Astfel au fost evidențiați credincioșii parohiei care au reușit împreună cu părintele paroh Stoica Gheorghe să definitiveze toate lucrările de restaurare și înfrumusețare a acestei biserici construită cu multă trudă de înaintași, între anii 1871-1875”, se arată în informarea publicată pe arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro. În semn de apreciere pentru activitatea pastorală și administrativă desfășurată în parohia Recea de Jos, părintele paroh Stoica Gheorghe a primit duminică distincția de iconom stavrofor. Acesta a oferit Ierarhului Argeșean  o icoană cu Sf. Mc. Filoteea, ocrotitoarea Eparhiei.

Sursă foto: arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-au pus în vânzare biletele. Vineri FC Argeș vs CSM București se joacă la Pitești Arena

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului | Calinic Argeșeanul | Recea