Blocul ANL din Costeşti – scos a cincea oară la licitaţie în 12 ani!

de | 15.07.2022 09:00 | Economic

Sunt nu mai puţin de 12 ani de când Agenţia Naţională pentru Locuinţe se tot chinuie să ridice un bloc la Costeşti, numărul licitaţiilor organizate pentru desemnarea constructorului ajungând la cinci. După patru licitaţii ratate, iniţiate în 2010, 2017, 2019 şi 2021, ANL încearcă o nouă tentativă de a găsi o firmă care să construiască cele 60 de locuinţe, plusând în ceea ce priveşte bugetul investiţiei.

Blocul va costa 17,8 milioane lei fără TVA

Contractul pentru execuţia lucrărilor aferent obiectivului de investiţie „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, județul Argeș, orașul Costești, Calea Alexandriei, nr. 11B”, pus la bătaie pentru a cincea oară, are acum o valoare estimată 17.839.385,66 lei (fără TVA), faţă de doar 14 milioane de lei la precedenta licitaţie, majorarea fiind justificată de creşterea semnificativă a preţurilor materialelor de construcţie. Contractul are ca scop execuția de lucrări de construcții-montaj, inclusiv întocmire certificat energetic, întocmire și verificare dosare gaze naturale şi intocmire și verificare dosare energie electrică, pentru obiectivul de investiţie.

Conform proiectului, se vor construi cinci tronsoane de bloc, cu regim de înălţime S+P+3E, ce vor avea în total 60 de locuinţe, dar şi o parcare de 720 mp şi un loc de joacă pentru copii de 200 mp. Din cele 60 de locuinţe, 9 vor fi garsoniere, 33 apartamente cu două camere, iar restul apartamente cu trei camere. Construcţia blocului este finanţată de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, iar lucrările tehnico-edilitare aferente investiţiei sunt suportate de către Consiliul Local al orașului Costești, din bugetul propriu. Firmele interesate de obţinerea acestui contract pot depune ofertele până în data de 29 august 2022.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

10 tendințe noi pe piața imobiliară. Dezvoltatorii impun clauze de mărire a costului final

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Agenţia Naţională pentru Locuinţe | ANL | Costeşti

Ultimele articole