Blue Air despre reluarea zborurilor: „În aceste momente facem o evaluare atentă ca să înțelegem care ne este capacitatea de operare”

de | 08.09.2022 09:45 | Lifestyle, Național, Știri

  • Compania Blue Air a anunțat marți după-amiază că suspendă toate zborurile până la data de 12 septembrie, după ce conturile i-au fost blocate.

 

Reprezentanții companiei au menționat că blocarea conturilor a venit după declarațiile președintelui ANPC, care ar fi instigat oamenii să nu mai cumpere bilete Blue Air, ceea ce ar fi generat o multitudine de probleme pentru companie, inclusiv „ pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete”.

 

blue air-zboruri-romania-spania-belgia-anglia

 

Ieri, 7 septembrie, Agenția Fondului de Mediu a decis să suspende poprirea pe conturile Blue Air, având în vedere criza generată marți, în urma suspendării zborurilor de către companie.

Totodată, AFM a stabilit eșalonarea datoriei pe 12 luni.

În urma solicitării transmise în dimineața zilei de 7 septembrie 2022, de eșalonare la plată a obligațiilor restante la Fondul pentru Mediu și a transmiterii documentației necesare pentru începerea procedurii de eșalonare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei BLUE AIR AVIATION S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței”, a transmis AFM.

 

Datoriile Blue Air se ridică la aproximativ 230.000.000 EUR ceea ce înseamnă aproximativ 50% din totalul veniturile realizate într-un an normal de operarare,

 

În aceste momente facem o evaluare atentă ca să înțelegem care ne este capacitatea de operare” au mai adăugat reprezentanții companiei.

Conform Blue Air, peste 54.000 de pasageri au fost afectaţi de anularea curselor programate în perioada 6-11 septembrie.

 

Foto descriptiv

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Blue Air