Cafeua protejează inima de leziuni! Câte cești pe zi recomandă specialiștii să consumăm

de | 19.03.2023 09:30 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Cafeua protejează inima de leziuni! Câte cești pe zi recomandă specialiștii să consumăm

Un nou studiu al cercetătorilor germani a dovedit faptul că una dintre cele mai îndrăgite băuturi, și anume cafeaua, are un efect benefic asupra organismului. Mai mult, potrivit cercetării, patru cești de cafea pe zi protejează inima de leziuni.

Deși de-a lungul timpului cofeina a fost considerată un factor ce influențează apariția anumitor boli, mai ales a celor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale, cercetarea germanilor, publicată în revista PLOS Biology, arată că, de fapt, cofeina ar îmbunătăți mobilitatea unei proteine de reglementare care se leagă de mitocondrii.

Sursa Foto rina90.ro

Specialiștii mai spun că un număr de patru cești, pe zi, de cafea ar proteja inima de leziuni. Această cantitate ar contribui transferul unei proteine de reglementare către mitocondrii, sporind rolul acestora în protejarea celulelor cardiovasculare de leziuni.

Cercetarea noastră arată că cofeina are un efect protector și restaurator asupra mușchiului cardiac prin acțiunea proteinei mitocondriale p27, spune Judith Haendeler”, autorul studiului, potrivit Alephnews.ro.

Cafeaua conține antioxidanți

Potrivit cercetătorilor, cafeaua conține antioxidanți extrem de buni pentru sănătatea oamenilor, arată csid.ro.

cafea fata - Cafeua protejează inima de leziuni! Câte cești pe zi recomandă specialiștii să consumăm

Foto Digi World

Studiile arată că dacă o consumăm cu moderație, cafeaua oferă o parte importantă din cantitatea de antioxidanți de care organismul are nevoie, fiind precum o barieră care protejează corpul uman de atacurile radicalilor liberi.

Cercetările mai arată că antioxidanții din cafea sunt conținuți și de anumite fructe, precum mure, afine și coacăze, conform csid.ro.

Foto Kondela.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

De ce e bine să bei cafea iarna? Rolul benefic asupra organismului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole