Câine abandonat pe o stradă din Moșoaia! Stăpânul riscă o amendă de 12.000 de lei

de | 06.08.2022 17:41 | După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Știri

Deși suntem în anul 2022, oamenii încă mai obișnuiesc să își arunce animalele pe străzi, cu toate că legea prevede sancțiuni dure pentru comiterea acestei fapte.

Recent, un cățeluș a fost abandonat pe o stradă din comuna Moșoaia, o zonă în care se aflau, oricum, foarte mulți câini. Fără apă, fără mâncare, patrupedul a fost lăsat de izbeliște în căldura sufocantă de afară.

Câinele a fost surprins în fotografii de către un locuitor, rugându-i pe cei care l-au abadonat să îl ia înapoi sau să îl ducă la adăpostul de câini.

caine abandonat mosoaia 2 - Câine abandonat pe o stradă din Moșoaia! Stăpânul riscă o amendă de 12.000 de lei

Care a abandonat catelul pe Strada drumul Morii va rog sa veniti sa o luati inapoi si sa o duceti la adapostul de caini, nu la noi pe strada! Sunt foarte multi care lasa caini aici! Rog primaria sa punem o camera de luat vederi sa vedemsi noi cine are sufletul asta de a ii abandona!”, a scris persoana respectivă pe un grup de pe rețeua de socializare Facebook.

Potrivit legii, abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 3000 şi 12.000 de lei.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești: De la petrecere la spital! Tânăr căzut de la etaj

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: comuna Moșoaia

Ultimele articole