anchetaonline.ro

La București. Campionatul Internațional de Pizza și TOP CHEF MĂCELAR

de | 26.09.2023 19:07 | Național, Administrație

  • Punctul de întâlnire al Industriei Alimentare din România: Bucharest Food Expo 2023

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că, în perioada 28 septembrie – 01 octombrie 2023, va participa cu un spațiu dedicat la cea de-a doua ediție a Bucharest Food Expo, cea mai mare expoziție destinată sectorului de alimente și băuturi din România, ce se va desfășura în incinta Halei Laminor din București. Pe parcursul celor patru zile vor fi organizate și alte activități, printre care Campionatul Internațional de Pizza și Competiția TOP CHEF MĂCELAR.

Peste 30 de preparate din categoria: carne, lapte, procesare legume-fructe, băuturi așteaptă să fie descoperite. Nu vor lipsi nici produsele apicole, fructele deshidratate, ce dețin certificare de produs montan, dar și uleiurile presate la rece din floarea soarelui, aromatizate cu mirodenii, cozonaci și prăjituri realizate după rețete transmise din generație în generație, anunță cei de la MADR.Ediția 2023 a Bucharest Food Expo aduce împreună cele mai bune produse locale și internaționale, demonstrații culinare live și evenimente speciale pentru iubitorii de gastronomie din toată țara. În cele patru zile de expoziție, participanții vor avea parte de o serie de momente deosebite”, arată cei de la MADR în comunicatul publicat.

ROMÂNIA, de la furcă, la furculiță!

În marja acestei manifestări, va avea loc conferința ROMÂNIA, de la furcă, la furculiță!”, eveniment ce se va axa pe dezbaterea și explorarea tendințelor și provocărilor din industria alimentară și va oferi o perspectivă valoroasă asupra viitorului industriei alimentare din România și a modului în care aceasta poate contribui la dezvoltarea economică și sustenabilitatea țării. Astfel, participanții vor avea ocazia să cunoască mai multe aspecte despre evoluția sectorului și să dezbată elemente privind inovații și noutăți.

Salut organizarea acestui eveniment și îmi doresc ca astfel de manifestări să fie extinse la nivelul întregii țări pentru a le putea oferi producătorilor români posibilitatea de a-și valorifica roadele muncii, iar consumatorii să-și poată procura produse de calitate. MADR susține prin programe de sprijin toate sectoarele din agricultură, pentru a ne asigura că avem alimente de calitate, obținute în România. Îi îndemn pe toți să cumpere și să consume produse românești, doar astfel putem contribui la dezvoltarea agriculturii și capitalizarea fermierilor români!”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, potrivit sursei citate.  

Piață de Mici

Dintre alte activități care vor fi organizate pe parcursul celor patru zile de eveniment MADR amintește:

  • Conferința “HORECA TOP TRENDS & INNOVATION”, ce va reprezenta o oportunitate pentru profesioniștii din industria HORECA de a descoperi cele mai recente tendințe și inovații care pot transforma experiența gastronomică pentru clienți;
  • Campionatul Internațional de Pizza, în cadrul căruia cei mai talentați pizzari din România și din străinătate se vor întrece pentru a crea cele mai delicioase pizza.
  • Competiția TOP CHEF MĂCELAR: prima competiție din Romania care își propune să selecteze cei mai buni maeștri măcelari, aducând față în față echipe de profesioniști care reprezintă cu mândrie breasla măcelarilor.

În cadrul Bucharest Food Expo, cei interesați vor găsi o Piață de Mici, o zonă dedicată acestui preparat autentic românesc. Astfel, vizitatorii vor avea ocazia să deguste mici pregătiți după rețete din toată țara și alte bunătăți, precum: cârnați de mangaliță, pastramă de oaie și cârnați din carne de angus, toate gătite cu pasiune, păstrând gustul românesc autentic.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pleci în Irlanda? MAE a transmis o atenționare de călătorie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MADR