Apă Canal 2000 SA Piteşti a testat cea mai inovativă soluţie pentru monitorizarea şi identificarea pierderilor de apă

de | 21.06.2024 10:25 | Județean, Administrație, Importante

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti, preocupată de furnizarea unor servicii de calitate şi de protecţia mediului înconjurător a întreprins diverse măsuri pentru continuarea şi îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse, prin îmbunătăţirea continuă a serviciilor oferite, eficientizarea activităţii şi îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii săi.

poza detectie pierderi apa

Printre dizideratele societăţii Apă Canal 2000 este și reducerea pierderilor de apă pe reţelele din aria sa de operare. Pentru aceasta, societatea a investit în aparatură performantă, iar personalul specializat a participat la diferite evenimente pentru a fi pus la curent cu noutăţile în domeniu şi la întâlniri de lucru unde s-a făcut schimb de experienţă.

Societatea Apă Canal 2000, în continuarea demersurilor de aliniere la obiectivele de dezvoltare durabilă, a testat cea mai inovativă soluție pentru monitorizarea și identificarea pierderilor de apă din rețelele de furnizare, adusă în România exclusiv de Klarwin – lider în tehnologii industriale. 

poza detectie pierderi apa

Acest sistem a fost instalat în luna martie 2024 de către reprezentanții Klarwin împreună cu specialiştii societăţii Apă Canal 2000 pe prima zonă de interes, ca ulterior să fie mutat într-o a doua zonă. Cei 25 de senzori instalați au identificat un total de 5 pierderi: o pierdere pe branșament, o pierdere situată la un punct de sudură şi trei pierderi pe conducte de oţel. Acestea au fost confirmate la faţa locului de către echipa de detecție pierderi a societăţii Apă Canal 2000 și reparate ulterior.

De precizat că societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti desfășoară anual un program proactiv de identificare și eliminare a pierderilor de apă.

„Cu toate acestea, defectele identificate de senzorii plasați în rețeaua de apă aveau un potențial ridicat de a nu fi semnalate în cadrul acestor verificări. Cu ajutorul sistemului format din senzorii NB-IoT, operatorul de apă a primit notificări cu privire la zonele în care sunt identificate pierderi și, astfel, acestea au putut fi revizuite în doar câteva zile de la identificarea sau apariția acestora.

Utilizarea unei abordări integrate a problemei pierderilor din rețelele de apă va aduce economii semnificative, prin monitorizarea și identificarea proactivă a defectelor”, transmit reprezentanții societății.

 

Foto: Apă Canal 2000 SA Piteşti

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Restricții de trafic pe drumurile din Argeș în perioada 21-24 iunie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apă Canal 2000 | Societatea Apă Canal 2000 SA

Ultimele articole