Restricții de trafic pe drumurile din Argeș în perioada 21-24 iunie

de | 20.06.2024 19:30 | Județean, Eveniment, Importante, Lifestyle

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a instituit restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone din cauza temperaturilor ridicate anunțate de Administrația Națională de Meteorologie,

Acestea vor fi valabile pentru perioada 21-24 iunie în intervalul orar 10:00 – 20:00, pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele la care se aplică avertizarea de cod portocaliu, printre care se află și județul Argeș.

Măsura este instituită pentru protejarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă, precizează IPJ Argeș.

Polițiștii rutieri argeșeni au luat măsuri specifice pentru respectarea restricțiilor și adresarea de recomandări conducătorilor auto.

Atenție! Sunt și excepții! Iată care sunt: vehiculele de transport de persoane, funerare și poștale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transportul pentru distribuire de carburanți, de mărfuri sub temperatură controlată, pentru tractări de vehicule avariate, transporturile pentru distribuire de apă și hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată și băuturi răcoritoare, transporturile de produse provenite din exploatări agricole și transporturile militare implicate în exerciții multinaționale.

Totodată sunt exceptate vehiculele aparținând Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. și cele aparținând antreprenorilor sau constructorilor cu care aceasta are încheiate contracte de execuție lucrări, aflate în derulare.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș recomandă parcarea vehiculelor vizate de restricții, pe cât posibil, în parcări amenajate, astfel încât să nu fie afectată desfășurarea circulației în condiții normale a celorlalți participanți la traficul rutier.

„De asemenea, recomandăm tuturor șoferilor să manifeste prudență în condus, să respecte regulile rutiere, precum și recomandările autorităților pe timp de caniculă”, au mai transmis reprezentanții IPJ Argeș.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prefectul Dragoș Predescu: „Măsuri speciale stabilite în Argeș pentru perioada caniculară”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole