Apă Canal 2000 SA: „Protejați contoarele de apă împotriva înghețului”

de | 12.01.2024 10:31 | Județean, Lifestyle

Având în vedere că ne aflăm în sezonul rece, societatea Apă Canal 2000 SA informează beneficiarii cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia pentru a proteja instalațiile de alimentare cu apă, dar și pentru a evita apariția problemelor legate de înghețul lor.

apa canal Pitești gis

Astfel, utilizatorilor le este reamintit faptul că au obligația de a asigura protecția și integritatea fizică a contorului de apă, a vanelor ce echipează branşamentul şi a căminului aferent.

De asemenea, pentru a fi evitată disfuncționalitatea apometrului, societatea recomandă să fie protejate contoarele de apă cu materiale termoizolante care se înfăşoară în jurul conductei de branşament şi în jurul apometrului lăsând liber cadranul pentru a putea fi citi indexul consumului de apă, iar capacul de protecţie al căminului de branşament trebuie să fie bine închis şi protejat, prin utilizarea plăcilor din poliuretan sau polistiren extrudat.

 În zilele geroase, fără zăpadă, protejaţi suplimentar rama şi capacul cu o folie de plastic peste care puteţi turna pămȃnt, pentru a micşora inerţia termică a componentelor care se află în căminul de contor. Asiguraţi-vă însă că pămȃntul poate fi uşor de îndepărtat pentru a permite accesul la contor.”, transmit reprezentanții societății.

apa canal contor

Important: Verificaţi periodic starea căminului de apometru!

Dacă aceste măsuri nu sunt luate, există riscul ca apa care trece prin contoare să înghețe, mai ales în timpul nopții, atunci când consumul este redus, iar viteza de trecere a apei este mai mică. Mai mult, acest lucru poate duce și la deteriorarea apometrelor, iar repararea sau schimbarea lor se va face din buzunarul utilizatorilor.

În situaţia în care apometrul a îngheţat, nu se foloseşte flacără deschisă şi nu se toarnă apă fierbinte peste acesta.

Atenţie! Trebuie verificate şi conductele de apă, precum şi robineţii montaţi pe instalaţie, în vederea depistării pierderilor de apă care ar putea duce la îngheţarea conductelor.”, mai transmit reprezentanții societății

Reamintim faptul că în cazul unor probleme legate de îngheţul apometrelor, precum şi disfuncţionalităţile în alimentarea cu apă şi canalizarea apelor uzate, acestea pot fi semnalate la Call Center (non stop) al societăţii – tel. 0248 223 237.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste 70.000 de români dețin arme letale de foc. Ministrul Afacerilor Interne a făcut anunțul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apă Canal 2000 SA