S-a deschis Casa Berarilor Artizani în Pitești! Primele 100 beri – GRATIS!

de | 08.04.2022 11:50 | Lifestyle, Pitești, Știri

Casa Berarilor Artizani – acum și Pitești!

Cu siguranță ați auzit măcar odată până acum de berea artizanală sau ați observat-o în meniul vreunui restaurant. În ultimii ani, acest tip de bere a devenit tot mai popular și tot mai apreciat iar unele mărci se regăsesc cu ușurință și în magazinele obișnuite. Iar începând de astăzi, ne putem bucura și noi de gustul berii artizanale în Pitești.

casa berarilor

Marea deschidere are loc astăzi începând cu ora 12:00, în zona de nord a orașului, unde Casa Berarilor Artizani a pregătit bere artizanală românească făcută numai din ingrediente naturale și îmbuteliată proaspăt chiar în magazin de către maeștrii berari.

Primi 100 de pofticioși sau curioși care pășesc în noua locație atăzi, vor primi o bere din partea maieștrilor berarilor artizani.

bere artizanala

In ton cu deschiderea, Casa Berarilor Pitești caută colegi noi, pasionati de vânzări și cu energie bună.

Dacă îți place să interactionezi cu oamenii, esti o persoana organizata, iti doresti sa inveti ce inseamna berea artizanala, și in acelasi timp, vrei sa simti ca munca ta este rasplatita corect, hai sa ne cunoastem mai bine! Te asteptam in echipa noastra!  Trimite-ne CV-ul la adresa de email pitesti@casaberarilor.com sau poti sa il transmiti prin mesaj, pe pagina de Facebook – este

Consumul de bere artizanală este în creștere și poate fi considerat un adevărat fenomen. Iubitorii de bere sunt foarte interesat să guste produse artizanale, astfel încât și numărul producătorilor din România a crescut foarte mult în ultimii ani.

Berea artizanală sau berea de casă este produsă în cantități mici, prin fermentație naturală și cu ingrediente naturale. Denumită și bere Craft, ea urmează rețetele și metodele tradiționale de producere și nu conține ingrediente folosite în procesul industrial de producere a berii – conservanți, aditivi.

casa berarilor 2

Spre deosebire de cea clasică și industrială, berea artizanală are un gust mai puternic, este mai aromată și are mai puțin acid. În ceea ce privește alcoolemia, berile artizanale, la fel ca și cele industriale au în general în jur de cinci la sută și șapte la sută alcool.

De regulă această bere este produsă de firme mici, de obicei sunt 2 – 3 asociați, mari iubitori de bere care urmează rețetele mai puțin cunoscute. Pentru a comercializa bere artizanală ai nevoie de autorizațiile pentru a produce bere.

Procesul de autorizare este unul la fel de complicat precum cel destinat marilor companii care comercializează berea. Nu există proceduri speciale pentru berile artizanale. O altă provocare a acestor beri este pătrunderea în meniurile restaurantelor și hotelurilor.

Cei mai pricepuți berari din lume sunt în Belgia, Olanda, Germania, Franța, Cehia dar și SUA

Țările cu tradiție în producția de bere artizanală sunt cele în care găsim și cele mai multe mari fabrici de bere: Belgia, Olanda, Germania, Franța, Cehia dar și SUA – acestea sunt țări în care se găsesc nenumărate beri artizanale. În țara noastră există mai mulți producători de bere artizanală care folosesc rețete total diferite față de cele folosite pentru berile clasice.

Berea artizanală nu este o bere filtrată sau sterilizată precum cele industriale. Odată cu filtrarea și pasteurizarea, berea este golită de drojdie, enzime, proteine și o mulțime de alte componente benefice care îi oferă o anumită aromă, consistență și culoare. Spre deosebire de producători industriali, producătorii de bere artizanală își permit să se joace cu diverse arome, să caute și să încerce rețete noi de bere.

casa berarilor


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Belgia | Germania | Olanda | Pitești

Ultimele articole