Cătălin Gherzan: ”Educația este dusă în derizoriu tocmai de către cei ce și-au luat angajamentul că se ocupă de evoluția ei”

de | 10.04.2023 07:12 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Politic

Nicicând educația nu s-a aflat într-un moment mai de răscruce ca în prezent, susține omul de afaceri Cătălin Gherzan, la rândul său antreprenor în domeniul educației, în calitate de manager al Lexford Castel. Potrivit acestuia, culegem acum ceea ce am semănat sau nu am semănat mai bine de trei decenii. Educația a fost mereu o Cenușăreasă când a fost vorba de fondurile alocate, modelele oferite de către societate nu au ajutat nici ele prea mult pentru a face educație tinerei generații, iar familia pare să-și fi pierdut din rolul ei bine determinat, acela de a asigura cei 7 ani de acasă. Peste toate acestea mai adăugăm și nenumăratele experimente făcute pe sistemul de învățământ, soldate, parte dintre ele, cu eșecuri răsunătoare.

”Educația este dusă în derizoriu tocmai de către cei ce și-au luat angajamentul că se ocupă de evoluția ei. Legi care nu protejează profesorul și totodată dau curaj elevului să facă ceea ce, în alte circumstanțe, nu și-ar permite, nu fac decât să ducă educația în colaps. Nu vom mai putea repara niciodată ceea ce stricăm acum din ignoranță sau dezinteres. După ce că sunt prost plătite, cadrele didactice au ajuns să vină la școală cu teama ca nu cumva viața să le fie pusă în pericol de niște puști plictisiți și răsfățați, scăpați de sub autoritatea părinților sau prost educați. De asemenea, conlucrarea dintre instituțiile statului nu există sau este pur formală. În aceste condiții, nu este de mirare de ce la poarta fiecărei școli așteaptă cel puțin un dealer de droguri. Dacă scapi de pericolul stupefiantelor, atunci în școala românească ai toate șansele să fii supus bullyingului, de multe ori fără să beneficiezi de sprijinul cadrelor didactice sau de consiliere psihologică, pentru că se presupune că am avea și așa ceva în școli.”, a declarat Cătălin Gherzan, președinte al PUSL Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan. Managerul care a transformat Lexford Castel într-un standard în materie de educație privată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan

Ultimele articole