Cătălin Gherzan: ”Nu înțeleg de ce, de fiecare dată, privații trebuie să deconteze incompetența guvernanților”

de | 24.07.2023 07:37 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Pitești, Politic

Premierul Marcel Ciolacu a început, de săptămâna trecută, consultările cu mediul de afaceri pe marginea unui pachet de măsuri fiscale pentru reducerea deficitului bugetar. Printre măsurile posibile care ar avea un impact direct asupra mediului de afaceri se numără majorarea unor taxe, printre care și impozitul pe dividende la 10%, reducerea pragului pentru IMM-uri, dar și majorarea salariului minim. Omul de afaceri Cătălin Gherzan consideră că măsurile preconizate nu vor duce nici pe departe la o scădere a deficitului. Din contră, vor afecta și mai mult economia și oamenii de afaceri care, oricum, nu traversează cea mai fericită perioadă.

”Se pare că singura politică a guvernanților este majorarea taxelor și a impozitelor. Acestea nu vor duce nici pe departe la redresarea economiei. Așa se întâmplă când în funcții de vârf sunt numiți oameni politici, nu profesioniști. Nu înțeleg de ce, de fiecare dată, privații trebuie să deconteze incompetența guvernanților. Guvernul ar trebui să dea primul exemplu în ceea ce înseamnă echilibrarea bugetului de stat şi, mai ales, a cheltuielilor. Nu este admisibil ca la stat să asistăm la un desfrâu al cheltuirii banului public, iar în paralel să punem la cale creșterea taxelor care vor fi suportate de către privați.”,a declarat omul de afaceri Cătălin Gherzan.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”Aceasta este fața nevăzută, dar știută, a învățământului românesc!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan

Ultimele articole