Cătălin Gherzan: ”Politicile ar trebui să fie mai aplicate la predictibilitatea traseului educațional pe termen lung”

de | 08.07.2024 07:35 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Rezultatele de la evaluarea națională ar trebui să genereze politici educaționale coerente și care să tempereze, printre altele, creșterea accelerată a abandonului școlar, este de părere omul de afaceri Cătălin Gherzan, cel care manageriază Lexford Castel, instituție de învățământ privată de prestigiu din Argeș.

”Evaluarea națională, la limba română: 17,7% au luat note sub 5 în anul 2022; 23,8% au luat note sub 5 în 2023; 25,6% au luat note sub 5 anul acesta. În altă ordine de idei, au fost și multe note de zece. Totuși, politicile educaționale, adică acele decizii care stabilesc cursul anului sau al anilor școlari prin stabilirea materiilor predate, a gradului de dificultate a evaluărilor naționale și chiar a  concursurilor din timpul anului, a nivelului de toleranță la abandonul școlar sau la absențele nemotivate… ar trebui să fie mai aplicate la predictibilitatea traseului educațional pe termen lung. Eficiența ridicării reale a unor elevi de la nota 3 la nota 5 sau chiar puțin mai sus este partea de jos a aisbergului care de obicei nu se vede. Creșterea abandonului școlar este acea durere pe care nu o simțim decât mai târziu, când este mult prea târziu.”, este de părere omul de afaceri Cătălin Gherzan.

Foto descriptiv.

Citiți,  de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”La prezidențiale, Geoană este preferat, detașat față de restul”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan