Cătălin Gherzan nu vede cu ochi buni USR-ul condus de Elena Lasconi

de | 29.07.2024 07:29 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

Președintele Iohannis a retrimis în Parlament legea prin care prosumatorii trebuie să își instaleze baterii de stocare pe banii lor. USR a criticat actuala guvernare, afirmând că „stocarea obligatorie pentru prosumatori este aceeași abordare defectuoasă a statului: dacă ceva merge, vin politicienii PSD-PNL cu o nouă idee peste noapte și strică totul. Dar dacă ceva nu merge, nu sunt în stare să vină cu vreo soluție. Asta, în condițiile în care Sebastian Burduja se lăuda la începutul acestui an cu capacitatea solară instalată de prosumatori de parcă i s-ar fi datorat lui.”

Omul de afaceri Cătălin Gherzan acuză USR de ipocrizie, afirmând că, atunci când vine vorba despre domeniul energetic, useriștii ar fi ultimii care ar trebui să vorbească. De asemenea, Gherzan consideră că, și sub Elena Lasconi, USR rămâne același partid al dublului standard.

”USR-ul condus de Lasconi rămâne același partid al dublului standard care una zice și alta face! Acuzele USR pe tema energiei sunt precum zicala «Hoțul strigă hoții!». Reamintesc faptul că prin PNRR-ul făcut în secret de Ghinea, USR a pus pe butuci tot ce înseamnă exploatarea cărbunelui și a forțat închiderea termocentralelor, iar acum mimează responsabilitate. Dacă Orban, Cîțu, Ghinea și Virgil Popescu ar fi apărat interesul național și ar fi apărat menținerea termocentralelor cel puțin până când România ar fi crescut capacitățile de stocare a energiei solare și eoliene, țara noastră nu ar fi ajuns în situația de a cumpăra energie la cele mai mari prețuri pentru a putea acoperi vârfurile de consum.”, a transmis omul de afaceri piteștean.

Foto descriptiv. Sursă foto: ediția tiparită

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”Politicile ar trebui să fie mai aplicate la predictibilitatea traseului educațional pe termen lung”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan | Elena Lasconi | Parlament | Uda | Virgil Popescu

Ultimele articole