Cătălin Predoiu: „Nu vor intra în oraș dacă nu vor obține autorizație de protest”

de | 12.01.2024 00:05 | Național, Eveniment

Transportatorii și fermierii din România au participat, astăzi, la a doua zi de protest, strigându-și nemulțumirile cu privire la prețurile și taxele mărite. De asemenea, ei denunță timpii mari de așteptare la controalele de la vamă.

Ei nu au mai ţinut cont de interdicţia de a intra în Bucureşti. Au ieşit de pe şoseaua de centură şi i-au împins din calea lor pe poliţişti. În Chiajna, au fost opriţi de zeci de poliţişti şi de trupele speciale de jandarmi, care au blocat drumul în două zone cu mai multe autospeciale. Protestatarii le-au spus negociatorilor că vor să ajungă în faţa Guvernului, unde să îşi strige nemulţumirile.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, joi seara, legat de protestul transportatorilor şi fermierilor, care au fost opriţi să intre în Bucureşti, că forţele de ordine „nu fac altceva decât să respecte legea”.

Organele de ordine aplică legea și numai legea. Dacă vreți să forțez, eu, dacă m-aș urca la volanul unui autocamion și aș încerca să intru în Centrul Capitalei aș fi oprit. Nu facem altceva decât să aplicăm legea și le mulțumesc celor care o fac cu promptitudine, fermitate și tact. Situația este sub control. Au încercat să intre, li s-a explicat și mă bucur că nu s-au făcut forțări iraționale și nu au derapat. Fac apel să rămână în litera și în spiritul legii. Așa este normal”, a transmis ministrul, la Digi24.

Ministrul a mai explicat că aceștia nu vor intra în oraș dacă nu vor obține autorizație de protest.

Trebuie să aibă autorizație de zonă. Sunt două tipuri, una este de a circula într-o anumită zonă și una pentru un protest. Au fost situații în care astfel de mașini au avut astfel de autorizații și au pătruns până în centrul orașului, dar pe baza unui act legal. Înțeleg de la domnul prefect, căruia îi mulțumesc că a discutat cu presa, că nu ar fi o problemă dacă dânșii intră într-un dialog normal cu autoritățile pentru a obține aceste autorizații”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu a comentat și prezența lui George Simion la protest, precizând că liderul AUR a încercat să politizeze manifestația.

E clar că politizează toată această mişcare şi cred că face deservicii, chiar celor care au ieşit să-şi exprime aceste solicitări. Fără îndoială. În rest, nu ştiu. Înţeleg că dânsul se erijează şi în specialist în forţe de ordine şi în probleme ale transportatorilor şi aşa mai departe”.

Mai multe informații despre protest găsiți AICI.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Transportatorii și fermierii au ieșit din nou în stradă. Tensiuni în a doua zi de proteste

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Predoiu