Catalogul electronic. Standardele tehnice minime necesare pentru utilizare, în dezbatere publică

de | 15.02.2023 16:34 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Ministerul Educației a publicat în dezbatere publică un proiect de ordin privind standardele tehnice minime necesare pentru utilizarea catalogului electronic în școlile – pilot. Potrivit proiectului începând cu anul școlar 2023 – 2024, toate prevederile sunt obligatorii pentru unitățile de învățământ care utilizează catalog electronic.

Ministerul Educaţiei a publicat proiectul de ordin de ministru privind standardele tehnice minime necesare pentru utilizarea catalogului electronic în școlile – pilot. Aplicația de catalog online este accesibilă prin web, independent de dispozitivul utilizat: computer personal portabil, PC, tabletă sau telefon, atât pentru adăugarea înregistrărilor legate de procesul educațional aferent, cât și pentru consultarea notelor, a absențelor și a rapoartelor statistice. Potrivit prevederilor din anexă folosirea catalogului electronic, pentru gestionarea parcursului educațional al elevului, se realizează în vederea îndeplinirii obligației legale, care revine unității de învățământ, de asigurare a dreptului la învățătură. Totodată, unitatea de învățământ asigură măsurile de securitate a prelucrării datelor și garantează următoarele drepturi ale utilizatorilor: dreptul de a fi informat; dreptul de acces; dreptul la rectificare; dreptul la restricționarea prelucrării datelor; dreptul la portabilitatea datelor.

Foto descriptiv. Foto pixabay.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Termen limită. Comercianții trebuie să se înregistreze în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare (SGR)

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei