anchetaonline.ro

Cazul abuzului sexual de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”! Consiliul Județean al Elevilor Argeș: “condamnăm această încălcare gravă a legii”

de | 14.10.2022 23:36 | Știri, Eveniment, Importante, Județean, Pitești

Conform unui comunicat de presă, emis de către Consiliul Județean al Elevilor Argeș, care vizează întâmplarea de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” Pitești, în care o elevă de clasa a XI-a a fost abuzată sexual de către profesorul de religie, se anunță că evenimentul este considerat de condamnat și inadmisibil într-o societate europeană a anului 2022.

Consiliul Județean al Elevilor Argeș cere demisia profesorilor care manifestă un astfel de comportament

Astfel, Consiliul Județean al Elevilor Argeș cere demisia tuturor profesorilor care manifestă un astfel de comportament ce pune în pericol elevii și creează teamă în rândul copiilor.

De asemenea, Consiliul Județean al Elevilor Argeș anunță că din moment ce acesta nu este primul caz de acest gen în România, trebuie crescut gradul de conștientizare și solicită Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, Inspectoratului Școlar Județean Argeș, dar și conducerii Colegiului Economic „Maria Teiuleanu” Pitești, să ia măsuri în acest caz și să facă tot posibilul pentru prevenirea acestor tip de manifestări printr-o supraveghere vigilentă a personalului didactic și a elevilor.

Având în vedere argumentele prezentate anterior, considerăm că trebuie să percepem acest caz ca pe un punct de cotitură în educația românească și să conștientizăm că situația de față reprezintă doar unul dintre multele astfel de cazuri ce au avut loc în ultimii ani.

Transmitem tuturor elevilor care au trecut prin astfel de experiențe ca nu trebuie să rămână tăcuți, ci să reclame autorităților orice comportament degenerat de acest gen.

Le suntem alături în continuare și oferim susținere prin toate canalele noastre de comunicare fiecăruia în parte.”, transmite sursa citată.

 

În data de 13 octombrie 2022 a avut loc un incident tulburător într-o unitate de învățământ din județul nostru. Oricât de optimiști am încerca să fim, acesta nu este primul, și probabil nici ultimul, astfel de eveniment din sistemul de învățământ românesc. Ca elev reprezentant, mă simt dator să cer autorităților implicare maximă în rezolvarea acestui caz din care trebuie să învățăm că nu mai putem rămâne indiferenți. Suntem de părere că personalul didactic trebuie să fie mult mai atent supravegheat și evaluat de către conducerea fiecărei unități de învățământ în parte. Elevii merg la școală pentru a învăța, a socializa și pentru a se forma ca viitori adulți ai acestei țări. Ar trebui să avem mult mai mare grijă de ei și să îi prețuim, nu să permitem astfel de scăpări care îi pot marca pe viață. Cerem demisia tuturor cadrelor didactice care manifestă un astfel de comportament și sancționarea cât mai riguroasă a acestora. Dragi elevi, dacă treceți prin astfel de incidente nu uitați că vă suntem mereu aproape și vă stăm la dispoziție de fiecare dată când vi se încalcă un drept fundamental.”, declară președintele Consiliului Județean al Elevilor Argeș, Radu Andrei.

 

CȘE declară că ancheta este în plină desfășurare, restul cadrelor didactice sunt alături de noi și ne-au asigurat ca se vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea normală și în siguranța a orelor de curs. Așteptam rezultatele anchetei și sperăm ca totul să revină la normal.”, declară președintele Consiliului Școlar al Elevilor „Maria Teiuleanu”, Alina Uță

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident rutier în Albota! Victima este un pieton!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: