Noaptea Muzeelor la Cula Mioveni

de | 13.05.2022 15:19 | Știri, Județean, Lifestyle, Mioveni

Centrul Cultural Mioveni vă invită să luați parte la o vizită inedită, sub cerul înstelat!

Noaptea Muzeelor 2022, a XVIII-a ediție a evenimentului internațional, va avea loc mâine, 14 mai. În intervalul orar 18.00 – 24.00, publicul este invitat să descopere în Cula Racovița, o mică fărâmă din istoria rurală a comunității din zona Mioveni, printr-o inedită incursiune în timp.

Dar înainte de toate, ce este o culă? Cula este un tip de locuință fortificată răspândit în Peninsula Balcanică, asemănătoare cu un turn, cu pereți groși, cu două sau trei niveluri, având rol de apărare, veghe și locuire. Construcția îmbină armonios elemente arhitecturale ce țin de apărarea construcției, cu atmosfera creată de mobilierul de lemn și diversele obiecte de epocă.

Dacă sunteți pasionat de istorie și etnografie, atunci trebuie să profitați de ocazie și să treceți pragul Culei Racovița din Mioveni.

Cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, pe 14 mai accesul publicului este gratuit atât la Cula Racovița, cât și la oricare alt muzeu din țară.

 

Mioveni

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni