Centrul Cultural Pitești – Lista evenimentelor programate în această săptămână

de | 09.10.2023 09:15 | Pitești, Cultură

  • Evenimente noi la Pitești!

Reprezentanții Centrului Cultural Pitești organizează, în perioada 9-13 octombrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
centrul cultural Pitesti
Lista evenimentelor anunțate de Centrul Cultural Pitești :
LUNI, 9 octombrie
  • Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, eveniment care va avea loc luni, 9 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema „Vocația de învingătoare”, în cadrul proiectului cultural-motivațional „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, având-o invitată pe poeta Liliana Rus, eveniment care va avea loc luni, 9 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții
  • Prelegerea cu tema “Părul: o istorie culturală”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care se va desfășura live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 9 octombrie, de la ora 20.00.
MARȚI, 10 octombrie 
  • Dezbaterea cu tema “Muzica – o eliberare a ființei”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Adolescenți și Mentori”, coordonat de criticul literar, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Magda Grigore, avându-i invitați pe Daniela Colceriu, profesoară de pian la Liceul de Arte “Dinu Lipatti” Pitești, Iulian Butaru, profesor de vioară și violă la Liceul de Arte “Dinu Lipatti” Pitești, și pe Sofia Butaru, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Arte “Dinu Lipatti” Pitești, eveniment care va avea loc marți, 10 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema “Agricultura plasmatică”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală “Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe ing. Marius Zamfir, eveniment care va avea loc marți, 10 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

MIERCURI, 11 octombrie

  • Prelegerea cu tema “Hărți ale Locuirii Românilor”, în cadrul proiectului cultural-educativ “Teme Culturale în Emoții Raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, eveniment care va avea loc miercuri, 11 octombrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „Povestea, metodă educațională”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Copii și Părinți, Prietenii Mei”, coordonat de Maria Simona Mitroi, profesoară de educație fizică și istorie la Școala Gimnazială „Ion Pillat”, miercuri, 11 octombrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „Iubirile unei Regine”, în cadrul proiectului sub genericul „Mari Iubiri ale Literaturii Universale”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română/engleză Raluca Hana Sandu, eveniment care se va desfășura miercuri, 11 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

JOI, 12 octombrie

  • Dialogul cu tema „Poezia noastră cea de toate zilele”, în cadrul proiectului „Personalități Culturale Piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe Liviu Mățăoanu, poet, publicist, profesor de istorie, eveniment care va avea loc joi, 12 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema „Naiul în cultura internațională”, în cadrul proiectului cultural sub genericul „Și Noi la Ilinca!”, proiect coordonat de interpreta de folclor Ilinca Din, elevă la Colegiul Național „I. C. Brătianu”, avându-l invitat pe Răducu Vasile, profesor de nai la Școala Populară de Arte și Meserii din cadrul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, eveniment care se va derula joi, 12 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești

Ultimele articole