Centrul Cultural Pitești. Lista evenimentelor din perioada 7-13 octombrie

de | 04.10.2024 15:00 | Cultură, Județean, Pitești

Centrul Cultural Pitești organizează noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.
Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
Iată care este programul anunțat pentru perioada 7-13 octombrie 2024:
Luni, 7 octombrie
Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, eveniment care se va desfășura luni, 7 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Fascinația Înălțimilor și a Zborului în Cultura Universală și Națională”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de dr. Marius Andreescu, cercetător științific la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, eveniment care va avea loc luni, 7 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Medicină și farmacie în trecutul românesc (1382-1775)”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc online, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 7 octombrie, de la ora 20.00.
Marți, 8 octombrie
Dezbaterea cu tema „Ziua Internațională a Profesorului”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Copii și Părinți, Prietenii Mei”, coordonat de Maria Simona Mitroi, profesoară de educație fizică și istorie la Școala Gimnazială „Ion Pillat” din Pitești, eveniment care se va desfășura marți, 8 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Spectacolul de muzică folk-hop „Marele mat”, susținut de M.C. Grăilă, pe numele real Octavian Dărmănescu, muzeograf, istoric, scriitor, cantautor, eveniment care se va desfășura marți, 8 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Miercuri, 9 octombrie
Prelegerea cu tema „Dacă e toamnă, e Bacovia…”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme Culturale în Emoții Raționale”, coordonat de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, eveniment care va avea loc miercuri, 9 octombrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema „Filosofia și literatura postmoderne”, în cadrul proiectului cultural „Invitați la Cafeneaua literară”, coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei „Cafeneaua literară”, avându-l invitat pe prof. univ. dr. Ioan Roșca, de la Facultatea de Filosofie a Universității București, eveniment care se va desfășura miercuri, 9 octombrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema “30 de ani și 27 de zile – un om între Oamenii Daciei”, în cadrul proiectului cultural „De Profundis în Artă, Cultură, Viață…”, coordonat de scriitoarea Cristina Onofre Rousseau, avându-l invitat pe Gheorghe Nedelea – handbalist, tehnician, viceprimar, eveniment care se va desfășura miercuri, 9 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Joi, 10 octombrie
Dialogul cu tema „Dincolo de religie este cunoaşterea străbună”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte!”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe terapeuta Roberta Şerban, eveniment care va avea loc joi, 10 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema „Estetica trăsăturilor umane”, în cadrul proiectului cultural „Povești pictate”, coordonat de Mihaela Viorela Martin, artist plastic și promotor cultural, avându-l invitat pe artistul plastic Ion Fușcel, restaurator la Muzeul Municipal din Câmpulung Muscel, eveniment care se va desfășura joi, 10 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema „Muzica, armonia sufletului”, în cadrul proiectului „Medalion artistic cu Mariana Claudia Filipescu”, având-o invitată pe artista Gina Pavel, eveniment care va avea loc joi, 10 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Vineri, 11 octombrie
Recitalul muzical cu tema „Un tribut artistic monștrilor sacri ai muzicii jazz-rock-pop”, susținut de Trupa TANDRES, formată din muzicianul Andrei Tase și medicul cardiolog Adrian Tase, eveniment care se va desfășura vineri, 11 octombrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Sâmbătă, 12 octombrie
„Romanian Dance Fest 2024”, care va avea loc sâmbătă, 12 octombrie, și duminică, 13 octombrie 2024, la Sala Sporturilor din Pitești, eveniment coordonat de coregraful și arbitrul internațional de dans sportiv Alfred Schieb. Evenimentul, aflat la a V-a ediție, este organizat de Agenția Națională pentru Sport, Federația Română de Dans Sportiv, Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local Pitești, prin Centrul Cultural Pitești.
„Romanian Dance Fest se desfășoară după următorul program:
Sâmbătă, 12 octombrie, între orele 10.00 – 21.00:
Campionatele Naționale de SALSA, BACHATA și CARRIBEAN SHOW
Categorii de vârstă: Mini Kids – sub 6 ani Kids – 7-9 ani Juniori 1 – 10-12 ani Juniori 2 – 13-15 ani Tineret 16-18 ani Adulți 19-34 de ani Seniori – peste 35 ani
Niveluri: Silver (începători – max. 18 luni de dans) Gold (avansați)
Biletele de intrare se găsesc la Sala Sporturilor din Pitești, costul unui bilet fiind de 50 de lei. Pensionarii și copiii au intrare gratuită.
Duminică, 13 octombrie, între orele 11.00 – 17.00:
Stiluri de dans:
dans clasic/contemporan latino show salsa bachata carribean show acrodance majorete dans de caracter mtv commercial show dance open urban-street dans modern cabaret/musical gimnastică
Categorii de vârstă: Mini Kids – sub 6 ani Kids – 7-9 ani Juniori 1 – 10-12 ani Juniori 2 – 13-15 ani Adulți – peste 16 ani
Costul unui bilet de intrare este de 20 de lei. Pensionarii și copiii au intrare gratuită”, informează coordonatorul Alfred Schieb.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: