Un cerșetor de 72 de ani i-a oferit unui polițist 100 de euro mită ca să nu-l amendeze

de | 30.05.2024 16:39 | Național, Eveniment

Caz inedit în Sibiu! Un cerșetor sibian a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a încercat să ofere mită unui polițist.

Potrivit turnulsfatului.ro, bărbatul, din comuna Merghindeal, în vârstă de 72 de ani, i-a oferit agentului sibian 100 de euro mită, ca să nu-l amendeze.

Mai mult decât atât, bătrânul i-a cerut polițistului să îl ducă și acasă, cu autospeciala de poliție. Polițiștii l-au reclamat, însă, pentru dare de mită, astfel că, în urma anchetei, cerșetorul a fost reținut în cursul zilei de ieri, 29 mai.

În data de 29.05.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 72 ani, din comuna Merghindeal, judeţul Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, potrivit sursei citate

Evenimentul a avut loc în noaptea de 5 mai 2024, în jurul orei 0:30. În timp ce cerșea pe o stradă din Sibiu, bărbatul a fost văzut de oamenii legii, iar pentru a scăpa de amendă, el s-a gândit să dea șpagă. A scos din buzunar două bancnote de 50 de euro pe care i le-a oferit agentului de poliție.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că în noaptea de 5 mai 2024, în jurul orei 0,30, inculpatul a oferit unui agent de poliţie suma de 100 de euro, compusă din două bancnote de 50 de euro, cu titlu de mită, spre a-l determina pe acesta să își încalce atribuțiile de serviciu și să nu dispună sancţionarea contravențională a inculpatului pentru fapta de a apela în mod repetat la mila publicului. Cu această ocazie inculpatul chiar a cerut agenților de ordine publică să îl transporte la locuința sa cu autospeciala poliţiei.”, adaugă reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu

În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi dus în fața instanței, iar procurorul va aprecia dacă se impune luarea unei alte măsuri preventive faţă de bătrân.

Sursă foto: istockphoto.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident la Mioveni! Două persoane sunt evaluate de către paramedicii SMURD

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Sibiu

Ultimele articole