Charles al III-lea, încoronat oficial Rege al Marii Britanii

de | 06.05.2023 19:21 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Charles al III-lea, încoronat oficial Rege al Marii Britanii

Regele Charles al III-lea și regina Camilla au fost încoronați, sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey, marcând începutul simbolic al unei noi ere regale în Marea Britanie.

La catedrala încoronării, Westminster Abbey, au fost prezenți doar 2.300 de invitaţi, printre care peste 100 de șefi de stat, inclusiv președintele Klaus Iohannis.

Ceremonia de încoronare a început cu jurământul regelui prin se angajează să „guverneze popoarele Regatului Unit, al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, ale celorlalte regate şi teritorii cărora le aparţin”. De asemenea, el a promis că va susține ”religia reformată protestantă stabilită prin lege.”, relatează observatornews.ro

După jurământ, regele a purtat inelul care simbolizează angajamentul pe care şi-l ia faţă de popor şi biserică. De asemenea, el a primit și mantia încoronării, dar și globul regal şi mănuşa care reprezintă autoritatea.

page 1 - Charles al III-lea, încoronat oficial Rege al Marii Britanii

captura-foto-the-royal-family6

Ulterior, i-a fost înmânat şi sceptrul regal.

Apoi el a fost așezat pe tronul de stejar al Regelui Edward, unde a primit Sabia Ofrandei şi cele trei săbii, a milostivirii, a dreptăţii spirituale şi a dreptăţii temporale.

Înainte ca Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby,să îi aşeze pe cap coroana, regele Charles al III-lea a fost uns cu un mir special.

După punerea formală a coroanei regale, a urmat Înscăunarea regelui Charles, iar William, prinţ de Wales, succesor la tronul Marii Britanii, i-a promis tatălui său loialitate.

Regele a primit Coroana Sfântului Edward, care este folosită doar pentru acest ritual și cântărește aproape două kilograme.

“Rege al regilor și Domn al domnilor, binecuvântează, te rugăm, această coroană și sfințește-l astfel pe servitorul tău Charles, pe al cărui cap îl pui astăzi ca semn al maiestății regale, pentru ca el să fie încoronat cu favoarea ta și să fie umplut de har abundent și de toate virtuțile princiare; prin cel care trăiește și domnește suprem peste toate lucrurile, un singur Dumnezeu, o lume fără sfârșit. Amin”, a rostit arhiepiscopul de Canterbury.

Ulterior, și regina Camilla a fost unsă și încoronată, printr-o ceremonie mai scurtă.

După încoronarea celor doi a urmat o ceremonia prin care membri ai familiei regale şi lorzi îl felicită formal pe noul rege.

Ulterior, regele Charles şi soţia sa, Camilla, au primit Sfânta Împărtăşanie, iar Arhiepiscopul de Canterbury a invocat binecuvântarea lui Dumnezeu asupra lor.

După încheierea ceremoniei de încoronare, cuplul regal s-a întors înapoi la Palatul Buckingham.

Odată ajuns la Palatul Buckingham, cuplul regal a asistat de la un balcon la omagiul adus de Garda Regală, în care ofițerii au strigat de trei ori ura și și-au ridicat faimoasele căciuli.

Familia regala a salutat mulțimea adunată de-a lungul The Mall pentru a asista la spectacol, acest lucru marcând încheierea acestei zile.

Salutul - Charles al III-lea, încoronat oficial Rege al Marii Britanii

foto alephnews.ro

Urmează alte două zile de sărbătoare în Marea Britanie, mâine având loc un concert la Castelul Windsor.

sursă foto Profimedia images

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Încoronarea Regelui Charles al III-lea! Charles și Camilla au plecat spre Westminster Abbey în trăsura de stat

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Regele Charles

Ultimele articole