În China! Două cazuri de ciumă bubonică

de | 13.08.2023 14:16 | Știri, Importante, Lifestyle, Național

Sâmbătă, alte două cazuri de ciumă bubonică au fost confirmate într-o regiune din China. Mai precis, autoritățile din regiunea nordică Mongolia Interioară au anunțat că au fost confirmate două cazuri de ciumă bubonică, fiind vorba de rudele femeii infectate pe 7 august – soțul și fiica pacientei.

Potrivit celor de la stiripesurse.ro, care citează Reuters, autoritățile din regiunea Mongolia Interioară, au anunțat că toate contactele apropiate au fost puse în carantină și nu au prezentat simptome. Ciumă bubonică este o boală foarte contagioasă care se răspândește în principal prin rozătoare, iar cazurile de infecție sunt puține în China – cele mai multe au fost descoperite în ultimii ani în regiunile Mongolia Interioară și Ningxia din nord-vest. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ciuma bubonică poate fi fatală dacă nu este tratată la timp.

Foto descriptiv. Sursă foto: Wow biz

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Zilele municipiului Curtea de Argeș. Ce artiști vor urca pe scenă în perioada 13-15 august

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: OMS