Clădirea Primăriei Pitești a fost iluminată în roșu și galben

de | 25.10.2023 10:26 | Pitești, Lifestyle

Ziua mondială de luptă împotriva poliomielitei a fost marcată marți seară la Pitești. Administrasția locală a iluminată clădirea primăriei în culorile galben și roșu, simbol al luptei de eradicare a poliomielitei.

Primăria Municipiului Pitești s-a alăturat, prin iluminarea clădirii instituției în galben și roșu, instituţiilor şi asociaţiilor naţionale şi internaţionale ce doresc să tragă un semnal de alarmă cu privire la această gravă suferinţă care nu are tratament, dar poate fi prevenită prin vaccinare.

Ziua Mondială Polio, marcată anual în data de 24 octombrie, reprezintă un pas important în eradicarea poliomielitei, fiind stabilită de Rotary International pentru a comemora nașterea lui Jonas Salk, conducătorul primei echipe de cercetare care a dezvoltat un vaccin împotriva poliomielitei, arată administrația locală din Pitești. Poliomielita – numită și paralizie infantilă – este o boală transmisibilă care, prin afectarea sistemului nervos central, poate cauza paralizie, riscul cel mai mare avându-l copiii sub vârsta de 5 ani. În România, ultimul caz raportat de poliomielită a fost în anul 1992 la un copil nevaccinat.

Sursă foto: facebook Primăria Municipiului Pitesti.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Minorii nu vor mai putea cumpăra energizante

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole