Claudia Dragomir, antreprenor: Nu trebuie să luptăm cu bărbații pentru o supremație inutilă, doar să ne completăm și să ne susținem!

de | 08.03.2024 08:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Este omul care pune dragoste și pasiune în orice proiect pe care îl concepe. Claudia Dragomir este fondatoarea și managerul Grădiniței EduCare, un centru educațional în care primează dragostea pentru cei mici. Fiecare zi aduce un strop de magie în viața prichindeilor care frecventează acest centru educațional din Pitești, prin experiențe ce îi ajută să se pregătească pentru a descoperi lumea și pentru a își dezvolta la maxim abilitățile. Obiectivul grădiniței EduCare este acela de a sprijini dezvoltarea armonioasă a preșcolarilor, prin activități care să le deschidă calea spre cunoaștere și să le alimenteze curiozitățile.

Iar în fiecare activitate de la EduCare primează iubirea! Claudia Dragomir este acel tip de om pentru care ”the sky is the limit”. Nu se lasă pradă blazării și confortului, așa că investește mult în dezvoltarea sa personală și profesională urmând periodic cursuri de specialitate, fiind animată de dorința de evoluție permanent și de a aduce ceva nou în viața sa și în domeniul în care activează. Dar, înainte de toate, este mamă, una foarte dedicată, care este mereu alături de fiul și fiica sa, timpul alături de ei fiind cel mai prețios.

▼Femeile se confruntă cu numeroase provocări pentru a reuși să atingă poziții profesionale și sociale de lider sau specialist recunoscut. Care au fost acestea în cazul dumneavoastră?

– Cred că provocările sunt în egală măsură atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Mi se pare această formulă expusă de dumneavoastră că duce cumva într-o zonă de victimizare și o justificare pentru un eventual eșec. Deci nu este cazul! Poate pentru noi este mai greu, dar nici pentru bărbați nu este ușor.

▼Considerați că egalitatea de gen în domeniul dumneavoastră de activitate a ajuns la deplină maturitate sau mai sunt pași de făcut pentru a atinge acest deziderat? Dacă da, care sunt acești pași?

– Nu pledez pentru egalitate și nici nu sunt de acord cu ea. Nu suntem egali și acest lucru este evident. Egali în drepturi? Din punct de vedere constituțional suntem, dar genetic nu suntem concepuți la fel. Energia feminină, ce trebuie clar conservată și cultivată, nu trebuie să o pierdem din dorința de a fi egale cu sexul opus. Prea multă energie masculină deseori .Din păcate, uităm să fim femei doar pentru această “egalitate “. Suntem femei și atât! Iar ei sunt bărbați. Trebuie să ne completăm, să ne iubim, să ne susținem, nu să luptăm pentru o supremație inutilă.

▼Care au fost cele mai mari avantaje generate de faptul că sunteți femeie?

– Nu știu dacă au fost avantaje externe, ci mai mult interne. Avantajele în cariera mea au fost strict legate de dorințele, motivațiile, visele și aspirațiile mele ce au fost mereu conduse de moralitate, iubire și dragoste pentru ceea ce fac. Acesta este un avantaj: facem totul cu iubire!

▼Ce ați face diferit în viața dumneavoastră profesională, dacă ați avea oportunitatea de a o lua de la capăt?

– Nu cred că aș schimba ceva! Tot ceea ce am făcut în trecut, de la primul job până la prima afacere, au contribuit la formarea și evoluția mea: prima bursă, primul articol, primul loc de muncă au fost etape ce trebuiau parcurse.

▼Femeile puternice sunt automotivate. Considerați acest enunț o realitate sau ați avut nevoie – de-a lungul experiențelor dumneavoastră – și de alte tipuri de suport pentru a putea reuși?

– Automotivare? Cred că în primul rând suntem ființe sociale ce avem nevoie de iubire. Cred că fiecare femeie are o motivare, nu doar cele ce aleg cariera. O femeie casnică are nevoie de multă motivare ca să se dedice familiei și de iubire, o femeie ce sprijină cariera soțului, de pildă, în detrimentul propriei cariere, are nevoie de același ingredient.

▼Ce reprezentantă a sexului frumos admirați și de ce?

– O admir și o iubesc pe mama mea, extrem de mult. Ea reprezintă rădăcina, dar și susținerea pe parcursul întregii vieți, inclusiv implicarea în viața copiilor mei. Clar este modelul și sursa mea inspirațională când este vorba despre iubire și dăruire absolută și,în fond,despre asta este vorba.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Elite Kids- Grădinița unde cei mici beneficiază de ateliere creative lunare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Claudia Dragomir